Skråblikk på lokalfotballen: Vanvik IL (5. div avd. 2, Trøndelag)

362

Endelig duket for seriestart for Vanvik IL i 5. div avd 2 i Trøndelag.

Fotballnerd.no har intervjuet klubbens hovedtrener Hallvard Solem.

Hallvard Solem i samtale med Jørgen Skjærvø Kvitland. I bakgrunnen ass. trener Sander Flytør.
God stemning i garderoben etter 4-0 seier over Flatås IL 23.08 2017.

Mandag (16.04) tok 6. divisjonslaget turen til Trondheim for å møte Sjetne, det endte med 3-1 seier, og fredag (20.04) er det duket for serieåpning i 5. divisjon borte mot Åfjord. For å fullføre hattricket blir det ny kamp i 6. divisjon på søndag (22.04), hjemme på Stadsbygd kunstgress mot Tyholttoppen klokken 18.00.

Hallvard Solem, hvordan har oppkjøringen til sesongen 2018 vært?

Det har vært en lang oppkjøring og det skal bli godt å komme i gang med de tellende kampene. Som breddeklubb er utgangspunktet vårt at vi ønsker å gi et best mulig tilbud til alle som ønsker å spille fotball. Etter noen år med relativt magre spillerstaller, er situasjonen snudd på hodet i år. Vi har opplevd et solid påfyll av nye spillere, både fra egne rekker og fra naboklubben Rissa etter at de trakk seniorlaget sitt i fjor høst. I skrivende stund teller vi over 40 seniorspillere. Dette har tidvis vært utfordrende, men også et veldig spennende og godt utgangspunkt foran en ny sesong.

Martin Buaune Fjeldvær scorer på straffe.

Har dere gjort noe annerledes i år enn tidligere, isåfall hvordan har det fungert?

- Annonse -
Med utgangspunkt i det høye antallet spillere i troppen, har vi naturlig nok måttet tilpasse opplegget litt. På den ene siden ønsker vi å jobbe videre med grunnlaget vi opparbeidet oss fra fjorårssesongen , samtidig som det er mange nye som skal integreres i prosessen. Dette krever enda større tydelighet på hva vi ønsker å se igjen på banen, så får tiden vise om vi har vært tydelige nok. Inn mot årets sesong har nok også jobbet mer systematisk i forhold til den fysiske delen av treningsopplegget. Ut fra testresultatene ser det ut som vi har lykkes med dette.
Gode fasiliteter på treningsleir i Malaga.
Dere har vært på treningsleir i Malaga, hvordan var utbyttet?
Vi hadde en strålende uke i Malaga i februar. Foran årets treningsleir valgte vi å leie en egen villa for å samle spillergruppen tettere. Dette var udelt positivt i forhold til det sosiale utbyttet av turen. Sportslig sett fikk vi gjennomført mange gode økter under strålende treningsforhold. Gjennom en intensiv treningsuke fikk vi terpet mye på detaljer som det er vanskeligere å få trent på med mer spredte treninger hjemme.
Treningsbanen i Malaga.
Hvordan har treningskampene i vinter vært?
Resultatmessig har det ikke vært mye å skryte av i treningskampene, men det har vi også vært litt forberedt på. Vi har måttet prøve oss litt frem for i finne riktig rolle for hver enkelt og hvilke spillere som fungerer best sammen. Vi opplever at det har vært progresjon gjennom kampene og føler oss i bra rute med tanke på seriestarten.
Tøffe tak og kamp om ballen på Skavelmyra.
Siste kampen mot Ørland endte 1-3. Kan du si litt om den kampen?
Kampen var et nytt skritt i riktig retning rent prestasjonsmessig, hvor vi periodevis ser igjen det vi har trent på. Alt for mange feilpasninger og i overkant risikable pasningsvalg, ødela dessverre rytmen i spillet fra vår side. Vi har god tro på at vi skal få justert dette innen serien sparkes i gang 20. april.
Sosiale aktiviteter på treningsleir. 
Hvordan tror du det går i sesongen 2018?
Hovedmålet for sesongen er at vi skal utvikle oss og ta nye steg fra fjoråret. Med stammen fra i fjorårets lag inntakt, godt påfyll av nye spillere og en god treningsvinter bak oss har vi et godt utgangspunkt for å lykkes med dette. Vi er optimistiske foran den nye sesongen, så får tiden vise hva beholdningen blir i forhold til resultater og tabellplasseringer.
Lykke til med sesongen 2018 Hallvard Solem, både borte og hjemme på Skavelmyra!
Velkommen til Skavelmya.
Vanvikanhallen, innendørs trening hele vinterhalvåret.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -