353
Bilde: Football.ua, Wikimedia.

Hele sju nordmenn spiller på de øverste to nivåene i tysk fotball på herresiden. På damesiden har Norge to spillere i Bundesliga. Slik har det gått med de ni norske spillerne i høsten 2019.

Rune Allmenning Jarstein (Hertha BSC, 15 seriekamper, 0 mål)

Herthas soleklare førstevalg mellom stengene. Har spilt en sterk sesong så langt med mange gode redninger. Unntaket var bortekampen i Augsburg (0-4): Keeperens tabbe sendte Augsburg 2-0 i føringen og fikk ham utvist. Jarstein måtte stå over to kamper etter utvisningen.

Håvard Nordtveit (TSG Hoffenheim, 3 seriekamper, 0 mål)

Fikk kun tre kamper, men gjorde sakene sine godt da han ble brukt. Ble byttet inn mot Bayern og Union og fikk 90 minutter i årets siste kamp mot Dortmund. Alle tre kamper vant Hoffenheim. Slo den målgivende pasningen før Hoffenheims 2-0-scoring mot Union. Var ute med skade i noen uker.

Julian Ryerson (Union Berlin, 4 seriekamper, 0 mål)

Nordmannen med færrest minutter (22) har likevel produsert et målpoeng i Bundesliga denne høsten. Høyrebacken serverte Unions 2-0-scoring mot Mönchengladbach. Fikk 90 minutter under cupkampen mot Freiburg. Klarer ikke å true plassen til den solide lagkapteinen Christopher Trimmel.

Per Ciljan Skjelbred (Hertha BSC, 13 seriekamper, 0 mål)

Fikk elleve kamper fra start. Prestasjonene varierte i takt med Herthas prestasjoner, men midtbanespilleren var god de siste to kampene før jul. Skjelbred må frykte ny konkurranse om plassen, ettersom blant annet Granit Xhaka ryktes til klubben fra hovedstaden. 32-åringens kontrakt går ut etter sesongen.

Mats Møller Dæhli (FC St. Pauli, 16 seriekamper, 1 mål)

Var meget sterk i begynnelsen av sesongen, med ett mål og seks målgivende i de første åtte kampene. Høydepunktet var kampen i Dresden (3-3) da han serverte alle tre St. Pauli-mål. Ble – akkurat som resten av laget – svakere i løpet av høsten og produserte kun én assist til etter de første åtte kampene. Var skadet de siste to kampene.

Håvard Nielsen (Greuther Fürth, 18 seriekamper, 2 mål)

Kom to dager før den første seriekampen fra Fortuna Düsseldorf. Ble brukt i alle kamper og spilte seg til en plass i startelleveren ganske fort. Spilte en grei høstsesong og samlet tre målgivende i tillegg til to mål.

Leo Skiri Østigård (FC St. Pauli, 13 seriekamper, 0 mål)

Åpnet sesongen med skade og gikk glipp av de første kampene. Midtstopperen mistet kun én kamp etter de første fire rundene og var i startelleveren elleve ganger. Overbeviste med gode prestasjoner. Spilte aldri virkelig dårlig, til tross for St. Paulis tøffe periode med sju kamper uten seier på rad.

Ingrid Syrstad Engen (VfL Wolfsburg, 12 seriekamper, 2 mål)

Nysigneringen har utviklet seg til å bli en viktig brikke i Wolfsburgs stjernegalleri. Fikk ikke spille mot Leverkusen (7-0), men var ellers på banen i alle serie-, cup- og Champions League-kamper. Meget solid i ankerrollen foran forsvaret.

Kristine Minde (VfL Wolfsburg, 4 seriekamper, 0 mål)

Ble byttet inn kun fire ganger i Bundesliga. Fikk spille to kamper i Champions League (én fra start) og scoret Wolfsburgs siste mål da laget slo KFF Mitrovica 10-0.