Slik har det gått med nordmennene i Tyskland i høstsesongen

606
Per Ciljan Skjelbred Foto: Wikimedia

Høstsesongen i Tysklands tre profesjonelle ligaer er over. Til sammen spiller åtte nordmenn på de øverste tre nivåene i Tyskland. Slik gikk det med dem i første halvdel av 2018/19-sesongen:

Bundesliga

Iver Fossum (Hannover 96, 6 seriekamper)

Fikk to innhopp og fire kamper fra start. Fossum var kun sterk i sin første kamp mot Dortmund (0-0). Skuffet ellers i takt med laget, som ligger nest sist i Bundesliga.

Rune Jarstein (Hertha BSC, 16 seriekamper)

Den beste nordmannen i tysk fotball. Landslagskeeperen var på konstant høyt nivå. Ble kåret til Bundesligas nest beste keeper i høstsesongen av sportsavisen kicker.

Håvard Nielsen (Fortuna Düsseldorf, 0 seriekamper)

Åtte ganger på benken i Bundesliga, ett innhopp i cupen og én kamp samt scoring for andrelaget på fjerde nivå: Nielsens høstsesong var en skuffelse.

- Annonse -
Håvard Nordtveit (TSG 1899 Hoffenheim, 8 seriekamper)

Scoret i Hoffenheims første Champions League-kamp noensinne. Var med i åtte serie- og tre Champions League-kamper før han ble skadet og presterte brukbart.

Per Ciljan Skjelbred (Hertha BSC, 7 seriekamper)

Varierte mellom tribune, benk og startellever. Skjelbred var solid da han spilte og slo en målgivende pasning mot Freiburg (1-1).

2. Bundesliga

Mats Møller Dæhli (FC St. Pauli, 18 seriekamper, 2 mål)

17 ganger startellever, ett innhopp: Offensivspilleren var med i samtlige seriekamper. Noen svake kamper, men som regel med solide til gode prestasjoner. Møller Dæhli er den eneste nordmannen med scoringer i de profesjonelle tyske ligaene.

Julian Ryerson (Union Berlin, 5 seriekamper)

Fikk én hel kamp og fire korte innhopp, og var i tillegg ofte å finne på benken. Talentet har blitt en fast del av Union Berlins kamptropper.

3. Liga

Gustav Valsvik (Eintracht Braunschweig, 11 seriekamper)

Midtstopperen var solid noen ganger, svak andre, men har generelt vært på et dårligere nivå enn tidligere. Valsvik har ikke vært men i kamptroppen siden november og er for tiden fritatt fra trening for å finne seg en ny klubb.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -