Sogndals Per Magnus Steiring etter seieren over Molde: – Er vel voksenfotball vi spiller?

1451
Aker Stadion. Foto: Olaf Meister, Wikimedia

Molde med flere spørsmålstegn enn svar etter dagens treningkamp mot Sogndal. Sogndal med nyvunnet selvtillit etter seier.

Tre ganger corner = straffe blir ofte praktisert på løkka, men for Sogndal sin del så er det bedre med corner for det ender med mål. Iallefall hvis vi skal legge dagens treningskamp mot Molde på Aker Stadion til grunn.

Per Magnus Steiring var naturligvis en glad mann etter seieren over Molde og matchvinneren kunne fortelle at dødball er noe de har trent ekstra på i år.

– Vi har trent en del dødballer i år, så vil absolutt si at det er en av grunnene til at det lykkes idag ja. Vi har vært relativt svake på dødballer i noen sesonger nå, så dette året skal vi steppe opp på den fronten, sier Steiring til Fotballnerd.no

Det var riktignok Molde som styrte det meste av kampen på Aker Stadion, men etter 41 minutter var det Kristoffer Hoven som hang høyest i luften og stanget inn 0-1 etter fomlende keeperspill fra Molde-keeper Alex Craninx.

Etter noen turbulente dager i Molde med utenomsportslig fokus rundt situasjonen til Vegard Forren så ønsket nok laget fra rosenes by en opptur. Leke James utlignet på en herlig volley etter assist fra Erling Knudtzon etter 68 minutters spill, men det skulle bli med det.

Istedet for en massiv Molde-offensiv så var det igjen dødballvåpenet til Sogndal som skulle bli utslagsgivende og igjen en dårlig keeper involvering. 80 minutter spilt og Per Magnus Steiring rager høyest og stanger inn 1-2 som også skulle vise seg å bli sluttresultatet. Denne gangen bak 18 år gamle Oliver Petersen. 18-åringen så ut til å rope på frispark i etterkant av scoringen.

– Er vel voksenfotball vi spiller? På G16-nivå ville det nok vært et frispark, men aldri på dette nivået, fortsetter Steiring til Fotballnerd.no

Molde stilte uten Ohi Omoijuanfo, Mathis Bolly, Kristoffer Haugen, Fredrik Sjølstad og Andreas Linde men også Sogndal stilte noe redusert.

Molde som ønsker tittelen i Eliteserien fikk seg nok en vekker, mens Sogndal som ønsker å kjempe i toppen av OBOS-ligaen fikk forsterket sin selvtillit.

– Vi er jo en veldig ung spillergruppe, så vi kommer nok til variere litt i prestasjonene, men klarer vi å holde et høyt bunnivå, så har jeg absolutt troen på at vi kan være helt der oppe og kjempe om opprykk, avslutter Steiring til Fotballnerd.no

Molde: Craninx; Holmgren Pedersen, Bjørnbak, Gregersen, Kitolano; Aursnes, Hestad, Christensen; Svendsen, Brynhildsen, Moström.

Sogndal: Håvard Hetle, Eirik Lereng, Igoh Ogbu, Axel Kryger, Andreas Hoven, Tomas Totland, Sivert Mannsverk, Mathias Blårud, Kristoffer Hoven, Akor og Badou