Solholm Johansen til Fotballnerd: – Jeg skal være en klippe bak der

281
Sondre Solholm Johansen er en viktig brikke i MIF-laget. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Sondre Solholm Johansen (25) er ettertraktet for flere klubber. Samtidig er stopperen høyt verdsatt hos Vegard Hansen og Mjøndalen. Nå har 25-åringen slått seg til ro, og ser fremover med Mjøndalen.

Den siste tiden har det vært interesse fra både Stabæk og Lillestrøm for MIFs stopperkjempe. Vegard Hansen har uttalt tidligere at budene ikke har innfridd MIFs krav for et mulig salg. Midtstopperen selv er klar på at han setter pris på interessen.

– Det er koselig det. Jeg setter alltid pris på at folk liker det jeg gjør. Også har jeg egentlig slått meg til ro med at det ikke skjer noe i og med at Mjøndalen ikke aksepterer noen bud. Så da får jeg bare forholde meg til det, og ikke bruke så mye kalorier over å tenke på det, sier Solholm Johansen til Fotballnerd.no.

– Ønsker å ta steg

Selv om det ser ut til at stopperen blir værende i MIF inntil videre, er Solholm Johansen tydelig på at han ønsker å ta steg i karrieren. Stopperen er ambisiøs for fremtiden som fotballspiller, og mener derfor han er aktuell for et klubbytte i tiden fremover.

- Annonse -

– Det er klart det. En naturlig del av fotballen vil være å ta et steg eller to etterhvert. Nå har jeg jo vært i Mjøndalen i snart fem år, så kontrakten går jo ut etter dette året. Så får vi se hva som skjer, sier Solholm Johansen.

Midtstopperen understreker at han er fullt motivert for å spille for Mjøndalen, og ser frem til å endelig komme i gang med serien.

– Det blir deilig ass. Det er en ordentlig sulteforet gjeng som er klar for å spille fotball igjen, sier Solholm Johansen til Fotballnerd.no.

– Førsteelleveren ser veldig bra ut

Mjøndalen har foreløpig spilt tre treningskamper så langt under oppkjøringen. 5-2 seier mot Grorud, 4-0 seier mot Sandefjord og 1-4 tap for Fredrikstad er faktum etter tre spilte kamper. Stopperen mener det har vært godt å komme i gang med kamper igjen.

– Treningskampene har blitt brukt for å få i gang folk egentlig. Det er en del på laget som har vært slått ut med covid og sånn, også er det bare fem matcher før det er rett inn i sesongen. Så det handler om å få i gang flest mulig, samtidig som vi har fokus på å prøve å sette en ellever, sier Solholm Johansen og fortsetter:

– Jeg synes den elleveren som foreløpig ser ut til å være tiltenkt til å starte ser veldig god ut. Det er blant annet den elleveren som startet mot Sandefjord, som vi regelrett maltrakterte utpå der. Det har sett veldig bra ut på trening, også er det veldig mange som melder seg på under trening og som ønsker å være med i diskusjonen om å starte. Så det ser veldig bra ut det her, sier Solholm Johansen til Fotballnerd.no.

– Ser skarpere ut i det offensive spillet

Mjøndalen har scoret ti mål på tre kamper så langt i oppkjøringen. Midtstopperen mener MIF har fremstått svært positivt i det offensive spillet under treningskampene.

– Ja, uten tvil. Som sagt så har vi vært utsatt for lockdown i 5A som mange andre Viken-klubber. Hvis vi tar vekk den Fredrikstad-kampen, som var den tredje kampen på en uke etter en måned uten særlig trening sammen. Så hvis vi tar vekk den matchen, så har det sett veldig bra ut med det offensive, og man ser det også til dels mot Fredrikstad selv om vi taper der og ikke klarer å score nok mål. Men jeg synes vi ser skarpere ut på siste tredel og den fasen av spillet, konkluderer Solholm Johansen.

TATT STORE STEG OFFENSIVT: Solholm Johansen mener MIF har tatt store steg i det offensive spillet. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

– Vi får se hvor vi ligger

Førstkommende søndag spiller Mjøndalen ny treningskamp mot Lillestrøm. Helgen etter venter Sarpsborg 08 som generalprøve før seriestart. Solholm Johansen er spent på de kommende treningskampene.

– Jeg ser for meg at de blir veldig viktige for oss for å se litt hvor vi ligger. Til nå har vi møtt Grorud, Sandefjord og Fredrikstad. Grorud er et Obos-lag og bånn Obos. Sandefjord er et lag vi mest sannsynlig kommer til å være litt nede i sumpa med. Så skal det bli godt å møte lag som Lillestrøm og Sarpsborg som har et helt annet budsjett enn oss, og som i teorien kanskje skal være noen hakk over oss på tabellen. Så får vi se hvordan vi klarer å hamle opp med slike motstandere, sier Solholm Johansen til Fotballnerd.no og fortsetter:

– For vi ønsker jo en topp 10-plassering i år, og ønsker å etablere oss i Eliteserien. Da er det jo de lagene der vi må slå også. Så det blir spennende å se.

– Ønsker å være en klippe bak

Solholm Johansen er tydelig på hva som blir hans rolle i årets MIF-lag.

– Det blir mye av det som har vært tidligere. Kall det gjerne å være en liten klippe bak der. Også blir det å ha fokus på først og fremst forsvarsspill, og i tillegg bidra i større grad offensivt med ball i beina. Noe jeg ble flinkere til i fjor høst, så det blir viktig å utvikle den delen av spillet også, sier MIFs stopper til Fotballnerd.no.

Puma-ambassadør og stjernemøte i London

Sondre Solholm Johansen er også en av få norske idrettsutøvere som er ambassadør for klesgiganten Puma, i likhet med blant annet hekkeløper Karsten Warholm. Rollen som Puma-ambassadør dreier seg om flere faktorer for MIFs stopper.

– Det handler om å prøve å være en god figur i idretts-Norge. For meg handler det om å fremheve gode holdninger i tillegg til å se ut som en million med klærne deres, flirer Solholm Johansen til Fotballnerd.no og fortsetter:

– Også er det en del eventer i løpet av året som jeg er heldig å kunne delta på. Det er hovedsakelig det jeg gjør.

I februar 2020 møtte Solholm Johansen blant annet Formel 1-stjernen Lewis Hamilton på et Puma-event i London. Han har også tatt del i flere eventer for klesgiganten.

– Da jeg møtte Lewis i London var det utrolig kult. Det er sånne type events som blir kjørt. Tidligere i år var jeg med på et event sammen med Karsten Warholm, Lewis Hamilton og Agit Kabayel som er en tungvektsbokser fra Tyskland, og helt i verdenstoppen. Her nominerte vi hverandre på Instagram og litt sånne ting. I og med at det er covid, så har man måtte tenke litt utenfor boksen. Så det er utrolig kult å være en del av et så stort selskap, og føle at man er en del av noe stort, sier Solholm Johansen til Fotballnerd.no.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Sondre Solholm Johansen (@sondresolholm)

MIF-stopperen innrømmer at møtet med Lewis Hamilton har satt dype spor.

– Det var litt sånn meet and greet-opplegg. Det er jo en av verdens største idrettsstjerner så jeg hadde vel ett minutt eller to med han. Vi diskuterte plantebasert kosthold. Lewis er åpen om at han kjører plantebasert kosthold, og det gjør jeg også. Vi snakket litt om det, og han lurte på hvordan det funket for en som skulle veie en del da, og hvordan jeg klarte å opprettholde en ganske solid muskelmasse og sånn. Jeg svarte han at det ser ut til å fungere ganske greit. Han er veldig interessert i snowboard om vinteren. Jeg husker han spurte meg om hvilke steder i Norge jeg ville anbefale, og hvilken tid på året det er best å dra til Norge. Det var en veldig overfladisk prat, men for meg var den praten helt enorm, avslutter Solholm Johansen til Fotballnerd.no.

Solholm Johansen og Mjøndalen spiller neste treningskamp søndag 2.mai klokken 14:00 mot Lillestrøm på Consto Arena. Kampen streames på VG+.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Fotball diskuterer du også i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -