Solid Brighton-seier innledet Championship-runden

173
Brighton med rekordoverskudd. Foto: Wikimedia

Klubben går dermed opp på 3.plass før resten av lagene spiller sin kamp lørdag.

Brighton hadde en voldsomt lang rekke med kamper før de gikk på sesongens første tap denne sesongen, men når tapet først kom ble det flere av dem. I 4 av 5 kamper før og etter jul tapte Brighton.

Nå begynner laget fra sørkysten å finne den gode formen igjen. 3-0 seieren over Brentford i kveld er lagets tredje strake seier og klubben befester seg i tet-striden sammen med Middlesbrough, Hull, Derby og Burnley.

Strålende Knockaert

Franskmannen Anthony Knockaert hadde en strålende dag på jobben for Brighton i kveld. I førsteomgang sto han bak det meste av det Brighton skapte, i tillegg til å løpe sokkene av seg defensivt.

Etter 27 minutter løp Knockaert over halve banen med Brentford-spillerne hakk i hæl. Han fant kant-kollega Murphy ute på venstrekanten. Murphy skar innover og fant Knockaert igjen som banket inn 1-0 for Brighton i det lengste hjørnet.

Brighton var det klart beste laget i omgangen, selv om bortelaget fra London hadde ballen klart mest.

To minutter før pause tok hjemmelaget en kort variant på et frispark. Fra høyrekanten slo Kayal inn et strålende innlegg som Tomer Hemed på perfekt vis headet tilbake i det hjørnet ballen kom fra. Et perfekt innlegg og en perfekt heading gjorde at Brighton gikk til pause med 2-0 ledelse.

Mye ball, men få sjanser

Den andre omgangen fortsatte ganske likt som den andre, bare at Brentford nå hadde ballen i enda større grad. De klarte imidlertid ikke å skape veldig mange sjanser ut av ballinnehavet.

Hurtige James Wilson, som er på lån fra Manchester United, kom inn ved pause. Den raske spissen hadde til tider svært store rom å boltre seg i seg på overganger, men dårlige mottak ødela litt for ofte for unggutten. Med litt bedre utnyttelse av bakrommet bak Brentfords forsvarsfirer kunne Brighton vunnet med langt større sifre i kveld.

De skulle likevel få èn scoring til.

En for dagen strålende Jamie Murphy ble flott spilt i gjennom av innbytter Crofts, og et Brentford som sto ukritisk høyt ble straffet hardt. Murphy gjorde ingen feil alene med keeper og dermed gikk Brighton opp til 3-0 i det 93.minutt. Det ble også sluttresultatet.

Brighton møter tabelljumbo Bolton i sin neste ligakamp. Det bør med andre ord være gode muligheter for å øke seiersrekken fra 3 til 4.