Solskjær får det tøft mot formsterke Tottenham

373

Siden Ole Gunnar Solskjær tok over som midlertidig manager i Manchester United, har de røde djevlene vunnet 5 av 5. Det er første gang gang en manager har vunnet de første fem etter overtagelse, siden Sir Matt Busby gjorde det på 40-tallet. Med seier over Tottenham vil Solskjær bli den første manageren med seier i sine første 6 kamper. Det overkommelige kampprogrammet han fikk servert skal så klart vektlegges, og det er liten tvil om at det United opplever nå er et klassisk eksempel på den nye given et lag ofte får når en manager spillerne var misfornøyde med, blir sparket. Solskjær sitt gode humør har vært en stor kontrast til den narsissistiske og surmaga versjonen av José Mourinho alle fans av engelsk fotball har måttet holde ut med i alt for lang tid.

Ole Gunnar Solskjær har fått en drømmestart som United-manager.

Når det er sagt er det ingen tvil om at kveldens oppgjør mot formsterke Tottenham vil være den første virkelige testen for The Babyfaced Assassin. Samtidig sitter man igjen med en følelse av at han har alt å vinne: Med tap vil man kunne si at han ikke har fått nok tid til å implementere noe annet enn en offensiv og positiv filosofi og mentalitet, og tross alt trenger mer tid på det taktiske. Dessuten er han så populær blant fansen at de en stund vil kunne se i en annen retning og gi han flere sjanser. Ved seier er det åpenbart at fansen vil hylle han som ikke bare et friskt pust, men kanskje en kandidat til å ta over på permanent basis. Da Arsenal tapte 1-0 mot West Ham i går, kan United komme á poeng med Arsenal på 5., noe som på papiret taler i Solskjærs favør. Da han tok over lå United nemlig hele 9 poeng bak The Gunners, og den vonde trenden ser definitivt ut til å være snudd. At midtbaneeleganten Paul Pogba har spilt forrykende i samtlige kamper kan bli utlagsgivende i kveld.

Paul Pogba har blomstret under Solskjær.

Tottenham har på sin side ikke hatt mye til kriser å snakke om de siste sesongene, med henholdsvis to 3. plasser og én 2. plass de siste tre sesongene. Dette til tross for et betydelig lavere budsjett å rutte med enn de andre lagene i topp 6. At Kane, Eriksen og Son er i fryktinngytende god form om dagen, og med tanke på Uniteds store akilleshæl, nemlig at de slipper inn alt for mange må, ligger derfor alt til rette for en underholdende, målrik og jevn affære. Jeg holder allikevel Tottenham som favoritter, med hjemmebanefordelen i mente. Pochettino sine menn har vunnet seks av de siste syv kampene i ligaen. Det overraskende hjemmetapet mot Wolves er det eneste tapet i denne perioden. Ekstra interessant blir det å følge kveldens kamp da Mauricio Pochettino regnes som den sterkeste kandidaten til å ta over United på permanent basis etter årets sesong. De lærde strides forøvrig om hva som skal til for at Solskjær skal få kanskje fotballverdens mest attraktive trenerjobb. Rio Ferdinand sier at han må klare topp 4, andre mener det holder med en tittel og 5. plass. Én ting skal i hvert fall være sikkert og visst: Manchester United må være med i topp 4-kampen helt inn.

Harry Kane kommer til å gjøre livet surt for et ustabilt United-forsvar.

Selv om Solskjær har gått ut og sagt at han skal rotere mye og la alle få sjansen til å vise seg frem, antar jeg at kristiansunderens utvalgte, så fremt ingen skader eller andre komplikasjoner har oppstått, vil være De Gea i mål, Young som høyreback, Lindelof og Jones som stoppere, Shaw som venstreback, Herrera og Matic bak Pogba på midten, Lingard på venstrekant, Rashford i midten og Martial på høyrekant. Dette er den mest realistiske oppstillingen da det er dette laget som har spilt best under Solskjær. Lukaku kommer nok inn etter hvert da han også har vært effektiv og scoret 3 mål på 5 kamper.

- Annonse -

Når det kommer til Tottenham sin oppstilling, er det ikke like lett å forutsi, men jeg vil gå ut ifra at vi ser Lloris, Davis, Sánchez, Alderweireld, Trippier, Sissoko, Alli, Eriksen, Son og Kane komme ut på matta ikveld. Tottenham sliter med skader og et tett kampprogram, men heldigvis for laget fra Nord-London er Moussa Dembélé og Jan Vertonghen tilbake på treningsfeltet.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -