Dette er sommerens overgangsvinner i Premier League

340
Oppsummering Premier League 25. runde. Foto: Premierleague.com

Flere spennende signeringer, men i mine øyne er Everton er klar vinner på overgangsvinduet. Markus Engen blogger om hvorfor i The Raumdeuter blogg. 

Jeg tar kanskje litt hardt i hvis jeg sier en klar overgangsvinner. Jeg hadde Manchester United i ledelsen lenge og det før deadline day. West Ham og Manchester City er også to lag som fint kunne vært overgangsvinnere. Manchester United på sin side har fått inn Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan, Eric Bailly og Zlatan. Fire spillere som går rett inn på laget og forsterker “The Red Devils”. Nabo, City, på sin side har hentet mye ungt, men også rutine i Nolito og Bravo. Samt har unge Stones, Sane og Gündogan kommet inn portene på Etihad, men totalt sett så er Everton er vinner i mine øyne.

Vi har sett storklubbene handle for store summer. Hadde man spurt en person totalt blottet for fotball om hva han syns om den svimlende summen United kjøpte Pogba for, så tror jeg nok han hadde spurt om det var formuen til Bill Gates og ikke prisen til Pogba.

- Annonse -

I dagens moderne fotball handler fotball om så mye annet enn bare gode spillere. Det er viktig å hagode fasiliteter, et godt fungerende støtteapparat og kompetansedyktige trenere som gir valuta på så mange vis.

Det var i midten av juni at Roman Koeman ble bekreftet som ny manager for Everton. Allerede da lanserte jeg Everton som en klar kandidat til topp syv. Koeman gjorde en fantastisk god jobb med Southampton etter å ha ledet de til en solid femte plass på tabellen og sikret Europaliga spill på St. Mary’s. Gjennom sommeren har Evertons eiere Farhad Moshiri og Bill Kenwright åpnet lommeboken og gitt Koeman penger å bruke. Det har han benyttet av seg av og har hentet inn flere spennende spillere som kan fornye Everton og bidra til suksess denne sesongen. I tillegg har de hentet inn Leicester Citys Steven Walsh som ny sportsdirektør. Mannen som hentet blant annet Riyad Mahrez og N’Golo Kante for revene i fjor.

På spillerfronten har Maarten Stekelenburg, Ashley Williams, Enner Valencia, Yannick Bolasie og Idrissa “Gana” Gueye kommet inn på Goodison Park.

Ut har blant annet John Stones forlatt klubben + Aiden McGeady og et par andre på utlån.

Everton har hentet en spiller i hvert ledd. Det er en god ting. Starter vi bakerst har Stekelenburg erstattet Tim Howard. Spør du meg, så virker det som Koeman hentet Stekelenburg pga. kameratskapet og fordi de begge er fra Nederland, men 33-åringen har vært nokså solid i serieåpningen og vartet opp med flere gode redninger. Likevel ikke en “top-notch” keeper, men man skal aldri avskrive keepere. Stekelenburg har rutine og erfaring og vet hva som står på spill. Erstatter fint Howard, men ikke noe mer. Mulig Everton hadde et par keepere på listen under deadline day, ikke vet jeg.

Solgte til slutt John Stones som har vært linket bort fra Everton siden Koeman entret Premier League som Southampton manager sommeren 2014. Erstattet med Ashley Williams. En solid stopper som jeg mener passer Everton bedre og som er bedre enn Stones pr. dags dato. Bringer inn solid rutine, en mer leder i Jagielkas fravær og som kjenner angrepspillerne i Premier League meget godt. Hentet inn for en grei sum og kommer til å tilføre Everton mer enn hva folk tenker og tror. På sikt hadde nok Stones vært bedre, men pr. idag som jeg ser det er Williams mer komplett. I tillegg hadde Stones en litt under pari sesong i fjor og Everton fikk en god sum for den høyreiste stopperen. God deal spør du meg.

Gueye kommer til å tilføre defensiv trygghet hos Everton. FOTO: Wikimedia
Gueye kommer til å tilføre defensiv trygghet hos Everton. FOTO: Wikimedia

Idrissa Gueye ble hentet fra Aston Villa. Den spilleren ved siden av Jordan Amavi som jeg likte hos Birmingham-klubben i fjor. En robust defensiv spillertype. Er en typisk ballvinner og passer perfekt inn i Koemans spillestil. For min del virker det litt som de bygger laget litt rundt Gueye, ettersom han var første signering. Kan minnes om Kante på banen, i måten han er på. En Gueye sammen med Barry/Barkley/McCarthy på midten vil utgjøre en farlige duo med en god miks av offensive og defensive kvaliteter. Gueye blir nok nøkkelen for “The Toffees” i år.

Offensivt har de hentet inn to nye. Enner Valencia kom på deadline day fra West Ham, riktignok på lån. Lynhurtig ving som kan løpe fra gud og en hver. God med ball, men fikk ikke så mange mål i West Ham drakten. 10 på 66 kamper oser ikke noe klasse, men han er nok tiltenkt en kantrolle, hvor Koeman er brennende opptatt og ha hurtighet som spesial kompetanse. På lån med opsjon på kjøp.

På den andre siden har Yannick Bolasie kommet. Igjen en lynhurtig spiller. Får inn en som kjenner Premier League godt. Bolasie har gode tekniske ferdigheter og er den spilleren som kan dra fra to-tre spillere og sette ballen i mål på egenhånd. Har litt å gå på fysisk og psykisk. Men alt i alt, prisen gjemt litt bak, så er dette en perfekt signert for Everton. Som hånd i hanske spør du meg. Med Bolasie og Valencia gjør at Deulofeu og Mirallas vil få økt konkurranse og det er langt i fra klippekort hos Koeman i år. Og skulle en av de bli skadet, så har han alltid en som kan komme inn å gjøre en minst like god jobb på vingene.

Yannick Bolasie poserer for sin nye klubb Everton. Foto: Twitter
Yannick Bolasie poserer for sin nye klubb Everton. Foto: Twitter

 

I tillegg til dette klarte de å beholde Romelu Lukaku. Hadde Belgieren forsvant så hadde jeg ikke tippet Everton på topp. Rask, til en høyreist spiss å være. Meget god med ball, anvendig og kan bruke begge ben. God skuddfot og kan duell slå de aller fleste i lufta. Fysisk råsterk og en av Premier Leagues absolutt beste spisser innenfor 16-meteren.

Mange er nok uenig med meg. Men Everton har signert spillere som passer Koemans spillestil. Koeman bryr seg ikke om navn, men spillere som passer inn i hans system og som han vet kan gå inn å forandre kampbildet. Det er et Everton-lag med god bredde og har dobbel dekning på alle plasser og som innledningsvis har imponert mange og som har et stort forbedringspotensiale.

Han har fått inn fem nye spillere og solgt unna tre spillere som var delaktige i fjor. Det i mine øyne kombinert med at Barkley og Lukaku ble værende gjør at de er en klar overgangsvinner i mine øyne.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -