Søndagskampene: Én person omkom da Tuchel vant mot gamleklubben

173

Av og til betyr fotball absolutt ingenting. Dette var tilfellet under søndagens kamp mellom Borussia Dortmund og FSV Mainz 05. Like etter pause skal to tilskuere ha fått hjerteinfarkt. Den ene av dem omkom, mens den andre ble fraktet til sykehus, hvor tilstanden nå skal være stabil. Da hendelsen ble kjent blant tilskuerne, sluttet de to lagenes supportere å heie frem sine respektive lag. Stillheten som regjerte på Signal Iduna Park skapte en meget spesiell, men også verdig stemning resten av kampen. Etter kampen ble ikke Dortmunds vanlige seierssang sunget av supporterne, i stedet sang 80.000 tilskuere sangen «You’ll never walk alone». Stort sterkere stemning blir det ikke på Signal Iduna Park.

Kampen endte forvøvrig 2-0 til hjemmelaget. Dortmund var det klart beste laget, og tok en fortjent ledelse da Marco Reus ble spilt igjennom etter en halvtime. Utover i andre omgang vartet Mainz-keeper Loris Karius opp med flere solide redninger, og klarte å forhindre at Dortmund økte ledelsen fram til det 73. minutt. Da spilte Dortmund seg flott gjennom Mainz forsvaret, og Shinji kunne enkelt sette inn 2-0 for vertene. Det var likevel åpenbart at det var helt andre ting enn målet som stod i fokus på Signal Iduna Park denne andreomgangen, og målet ble ikke feiret nevneverdig verken fra spillernes eller supporternes side. Seieren sørger for at Dortmund holder luken opp til serieleder Bayern München på kun 5 poeng. Mainz ble på sin side forbigått av Borussia Mönchengladbach i kampen om fjerdeplassen. Mainz ligger nå på 6. plass, 2 poeng bak Gladbach.

Tidligere idag tok Bayer Leverkusen en etterlengtet seier hjemme mot Hamburger SV. Leverkusen hadde før denne kampen spilt 4 ligakamper på rad uten seier, og har slitt med skader i både forsvaret og midtbanen. Christoph Kramer skadet seg i torsdagens Europa League-kamp mot Villarreal, mens Ömer Toprak var tilbake på banen etter skade. Vertene fikk en god start på kampen da Albin Ekdal var uheldig og satte ballen i eget nett etter flott forarbeid av Julian Brandt. Resten av omgangen ble preget av dueller på midtbanen og lite målsjanser, inntil Chicharito fikk en stor mulighet like før pause. Headingen gikk imidlertid i tverrliggeren, og det stod dermed 1-0 til Leverkusen til pause. Andre omgang fortsatte i samme spor som den første, og ingen av lagene skapte nevneverdig med sjanser. Hamburg-spissen Artjoms Rudnevs hadde to gode muligheter til å utligne, men klarte ikke å overliste Leverkusen-keeper Bernd Leno. Etter hvert som kampen gikk, ble det viktigere og viktigere for Leverkusen å tette igjen bak og drøye tid. Høyreback Tin Jedvaj fikk sitt andre gule seks minutter på overtid etter å ha gjort en ufin gest overfor dommeren. Hamburg klarte imidlertid aldri å legge ordentlig press på hjemmelaget, og det endte dermed 1-0 på BayArena.

Resultatet betyr at Leverkusen fortsatt holder følge i kampen om Champions League-plass neste sesong. Leverkusen går forbi Wolfsburg og ligger nå på 7. plass, 4 poeng bak Gladbach på 4. plass. Hamburg ligger på sin side på 12. plass, med en komfortabel avstand på 7 poeng ned til playoff-plassen.

Fotnote: Kampfakta er hentet fra kicker.de