Spania, Italia, Frankrike og Portugal er mulige deltakere i Copa America

316
Brasil mot Colombia i VM 2014 i Brasil. To av de beste landslagene i Sør-Amerika som kan få motstand fra Europa i neste Copa Amerika i 2019. (Foto: Wikimedia Commons)

Neste Copa America som skal spilles i Brasil i 2019 skal ha 16 lag, og selv om det ikke er bekreftet, er det ikke usannsynlig at de fire europeiske stornasjonene Portugal, Spania, Frankrike og Italia vil ta fire plasser.

Copa America har tradisjonelt hatt 12 deltakere, med to inviterte fra Nord-Amerika. Også Japan har deltatt en gang, i 1999.

Ettersom det er bare ti nasjoner i det søramerikanske fotballforbundet (CONMEBOL), er det vanskelig å få et normalt cupoppsett. Det var på kongressen i Santiago i Chile sist uke at det ble bestemt at man igjen skal ha 16 nasjoner, som i fjor, da seks lag fra Nord-Amerika var invitert. Dette mesterskapet ble også spilt i USA.

«Styret har bestemt at neste Copa America skal spilles i Brasil og det ideelle antall deltakere er 16,» sier CONMEBOL-sjef Alejandro Dominguez ifølge InsideWorldFootball.

- Annonse -

Copa America er rangert som det tredje mest prestisjefulle mesterskapet etter VM og EM.

Rapporter i Sør-Amerika tyder på at det er mest sannsynlig at de seks inviterte kommer fra Nord-Amerika, men de kan også inkludere de latineuropeiske nasjonene Spania, Frankrike, Portugal og Italia.

Den brasilianske tv-kanalen Globoesporte melder at også Asia kan bli representert igjen, da CONMEBOL ønsker å globalisere sin fotball.

Utvidelsen til 16 lag gir ikke bare et perfekt turneringsformat, men vil også øke de kommersielle inntektene. Særlig deltakere fra Europa vil gi et høyt kommersielt potensial.

Copa America i 2019 skal spilles i sju byer. São Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Brasília, Salvador og Porto Alegre har, riktignok uoffisielt, blitt bekreftet som vertsbyer. Den siste som skal være vertsby er Fortaleza eller Recife.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -