Spania – La liga (Runde 22)

126

(Bilde: Gårsdagens ulykkesfugl, Aleix Vidal (FCB) ute i 5 måneder. Theo Hernandez som forårsaket det er ute på twitter i dag og beklager og er veldig lei sog for det som skjedde).

La liga spilte runde 22 denne helgen og fremdeles er det de samme i føringen. Real Madrid har 2 kamper til gode. En kamp mot Valencia fra runden før jul der de spilt VM for klubblag, og en borte mot Celta Vigo som ble utsatt forrige helg pga. uvær. Runde 22 bød ikke på de store overraskelsene, vi fikk de forventede seierne til topplagene.

Fredag 10/2
Espanyol – Real Sociedad 1-2. Scoringer: E:Perez, RS: Vela, Illarmendi.
Etter 3 strake seire var mange inne på tanken om at Espanyol også skulle klare Socidad hjemme. Slik skulle det ikke gå, Real Sociedad klarte å dra dette i land og rykket dermed opp på 4. plass før Atletico spiller sin kamp.

Lørdag 11/2
Real Betis – Valencia 0-0.
Valencia var nok fornøyd med å unngå et nytt tap. Kampen var jevnspilt, men hjemmelaget hadde de fleste sjansene.

Alaves – Barcelona 0-6. Scoringer: Suarez (2), Neymar, Messi, Rakitic, Alexis (selvmål).
Disse lagene ble i midtuken klare for cupfinalen i mai. Det ble ingen hyggelig opplevelse for hjemmelaget Alaves. De ble ganske enkelt rundspilt i store deler av kampen. Et lite skår i gleden var en stygg skade på Aleix Vidal. Det skrives nå at Vidal må forvente å være ute i minimum 5 måneder.

Athletic Bilbao – Deportivo la Coruna 2-1. Scoringer: AB: Muniain, Aduriz, D: Colak.
Det så lenge ut til at bortelaget skulle klare å kapre et poeng, men den gamle storscorer Aduriz ordnet seieren på overtid. Athletic er fremdeles med i kampen om Europa. De ligger på 7. plass.

Osasuna – Real Madrid 1-3. Scoringer: O: Leon, RM: Ronaldo, Isco. Vasquez.
Bunnlaget mot topplaget. Det skulle vært en lett match for Real Madrid, men de slet lenge. De tok ledelsen etter en svak involvering av keeper Sirigu. Kort tid etter utlignet hjemmelaget etter at forsvaret til Real Madrid var åpent som en låvedør. Ingen markering og 1-1. Deretter klarte Isco å sette inn en retur etter at Benzema hadde avsluttet. Lucas Vasquez avsluttet med et mål 3 minutter på overtid. Det ble 3 nye poeng selv om det ikke var noen imponerende forestilling. Det er viktig å vinne slike kamper også. Zidane får kritikk for litt for mye eksprimentering i formasjonene,  3-5-2 formasjonen i denne kampen var ikke vellykket i følge Zidane selv.

Søndag 12/2

Villareal – Malaga 1-1. Scoringer: V: Soriano, M: Charles
I utgangspunktet var dette en kamp der hjemmelaget var ganske store favoritter siden Malaga ikke har vunnet en ligakamp siden 26. november. Malaga gikk i føringen etter 14 minutter og holdt ledelsen helt til midtveis i andre omgang. Det ble en veldig jevn kamp som kunne ha vippet begge veier. Det er et eller annet uforløst i dette Malaga-laget. De har absolutt mange kvaliteter og de spiller tidvis veldig god fotball, men resultatene uteblir.

Leganes – Sporting Gijon 0-2. Scoringer: Canella, Burgui.
Et bunnoppgjør mellom nr. 17 og 18 på tabellen, men hele 5 poeng for Gijon opp til Leganes. Et veldig viktig oppgjør for bortelaget for å komme i kontakt med lagene foran på tabellen. Gijon klarte også det og vant til slutt med 2-0. En veldig viktig seier for å beholde håpet og motivasjonen om å holde seg i toppdivisjonen. Leganes er nok et av de lagene de bør ha bak seg.

Las Palmas – Sevilla 0-1. Scoring Correa.
Det ble en veldig jevn og vanskelig kamp på Kanariøyene for Sevilla. Det hadde ikke vært ufortjent om hjemmelaget hadde fått med seg poeng i denne kampen. Las Palmas spiller god fotball om dagen. Nye ansikter inn som Jese og Halilovic der begge satte sitt preg på kampen i dag. Gode ballspillere, men de mangler kanskje noe av det kyniske i spillet sitt som gjør at de ikke slipper inn mål på slutten. Sevilla henger da godt med i toppen på La Liga.

Atletico Madrid – Celta Vigo 3-2. Scoringer: AM: Torres, Carrasco, Griezmann. CV: Cabral, Guidetti.
Dette ble en innholdsrik og severdig kamp. Celta åpnet friskt og en dårlig utboksing på corner ga gjestene en tidlig ledelse. Bare 5 minutter senere scoret Fernando Torres en perle av et mål. Torres fikk muligheten til å sende hjemmelaget i ledelsen på straffe, men skjøt i tverrliggeren. Godt egentlig, for det var et helt feil idømt straffespark. Det så lenge ut til å bli 1-1, helt til svenske Guidetti tok Celta i føringen etter 78 minutter. På to minutter idet 86. og 88. minutt scorer Atletico og drar i land seieren. Med dette så har Atletico tatt tilbake 4. plassen i ligaen og ligger 4 poeng bak Sevilla på 3. plass.