Spennende kamper i semifinalene i Europa-cupene

128

I dag var det trekninger av semifinalene i UEFA Champions League og UEFA Europa League. La oss starte med den gjeveste turneringen og lagene som var i kulene denne gangen:

Manchester City. Første gang de kommer så langt i denne turneringen. Etter min oppfatning det svakeste laget blant de 4. Trolig det laget de andre tre ville ha foretrukket om de kunne velge. De slo ut PSG, så det er kvaliteter der og det er ingen lette motstandere på dette nivået.
Real Madrid. I god form for tiden, selv om det ikke var noen klar margin de slo ut Wolfsburg med. Det holdt akkurat.
Bayern Munchen. Topplaget fra Tyskland, nok en gang med helt frem. De er solide, sterke og gode. Alltid en kandidat til å ta hjem pokalen. Også de kom videre uten å overbevise. Benfica ble slått 1-0 hjemme og borteoppgjøret endte 2-2.
Atletico Madrid. Diego Simones menn er nok gang med langt. De var i finalen og tapte for Real Madrid for 2 år siden. De ønsker sikkert å gjøre noe med det. Slo ut Barcelona og er sånn sett det laget med de beste prestasjonene i kvartfinalen.

Trekningen ga oss:
Manchester City – Real Madrid
Atletico Madrid – Bayern Munchen

Den finalen med størst historisk sus, de mest meritterte lagene er så klart Real Madrid – Bayern Munchen. Vi kan få er reprise med et nytt Madrid-derby i finalen. Kampene spilles 26. og 27. april og returoppgjørene spilles 3. og 4. mai.

- Annonse -

Europa League

Det har vært mye dramatikk og spenning i kvartfinalene i EL. De som ikke fikk med seg Liverpool – Dortmund på torsdag gikk glipp av et fyrverkeri av an fotballkamp. Sevilla mot Atletic Club Bilbao gikk til ekstraomganger og straffekonkurranse.
Trekningen i dag ga oss Villareal – Liverpool og Shaktar Donetsk – Sevilla.

Også her er kan alt skje. Ingen helt tydelige favoritter i mine øyne.

Shaktar har mye kvalitet i laget og kan definitivt gå helt til topps i denne turneringen. Noe ustabile i CL-gruppen de var i og ble altfor små mot Real Madrid og PSG.
Liverpool klarte på mirakuløst vis å slå ut Dortmund etter å ha ligget under 2-0 etter 10 minutter. Trolig en av Liverpools beste kamper på mange år. Klarer de å gjenskape dette nivå, så er de i stand til å gå til finalen.
Villareal har hatt en god sesong i Spania og vil ganske sikkert spille CL neste sesong. De hadde også en komfortabel reise gjennom kvartfinalen der Sparta Praha ble slått.
Sevilla har vunnet denne turneringen de siste 2 årene. De «kan» denne turneringen. De måtte likevel ha straffekonkurranse for å slå ut Atletic Club. Sevilla har heller ikke vist noen veldig god form i ligaen de siste ukene.

Som nevnt er det vanskelig å plukke ut finalelagene. Jeg tar derimot en sjanse på å tippe en finale uten spanske lag for en gangs skyld. Liverpool har slått ut Manchester Utd. og Dortmund. Sistnevnte kanskje det aller sterkeste laget i turneringen. Dette er sjansen til Liverpool til å virkelig få noe bra ut av sesongen. Villareal har ikke hatt noen store prestasjoner i ligaen på en stund, så jeg tror de er mulig å hanskes med for Liverpool. Jeg tror på Shaktar av den grunn at Sevilla har mange svake kamper bak seg, og de er ikke i sin beste form. Tap for relativt svak motstand i ligaen.

Uansett utfall, vi ser frem til mange spennende oppgjør.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -