Spennende oppgjør semifinalene!

106
NYON, SWITZERLAND - April 13: A view of the draw results as shown on the big screen following the UEFA Champions League 2017/18 Semi-final and Final Draws at the UEFA headquarters, The House of European Football on April 13, 2018 in Nyon, Switzerland. (Photo by Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images)

Da er akkurat trekningen for semifinalene i Europa League og Champions League unnagjort. Spennende å oppgjør i vente, og vi får denne gang lag i finalene som ikke var forventet å være med så langt.

- Annonse -

Europa League:
Arsenal – Atletico Madrid
Marseille – Salzburg

Arsenal mot Atletico Madrid er det store oppgjøret i Europa League. Før trekningen ble de begge lansert som favoritter til å vinne turneringen. Arsenal har denne turneringen som sitt viktigste mål fordi de er ute av kampen om å spille seg til topp fire i England. Atletico Madrid vil uansett komme til CL også neste sesong da de ligger trygt plassert på 2. plass i Ligaen. Vi holder Atletico som en knepen favoritt, da de har ekstrem rutine på dette nivået. De har tross alt spilt 2 CL-finaler de siste 4 sesongene og mange av de samme spillerne er med.

Marseille mot Salzburg er også en interessant kamp, selv om navnene ikke er like store. Marseille er et gammelt storlag med seier i CL tilbake i 1993. Marseille kniver hjemme med Lyon om 3. plassen i ligaen (3. plass i Frankrike gir CL-kvalik) og må således kjempe på to fronter. Salzburg er relativt klart i teten i Østerrike, så de har anledning til å prioritere disse kampene på en bedre måte. Begge lag har slått ut svært god motstand de siste to rundene. Marseille har slått ut Athletic Bilbao og RB Leipzig, mens Salzburg har slått ut Dortmund og Lazio. Imponernde av begge lag og det ligger an til to jevne og spennende oppgjør. Et norsk innslag blir det da Fredrik Gulbrandsen har spilt mange kamper for Salzburg denne sesongen.

Champions League:
Liverpool – Roma
Bayern Munchen – Real Madrid

Det er to lag man ikke forventet skulle komme så langt i denne turneringen. Roma og Liverpool må man kunne si har overrasket ved å komme så langt, men det er svært sterke prestasjoner som ligger bak at de faktisk har oppnådd dette. Romas fantastiske prestasjon med å slå ut selveste Barcelona etter å ha ligget under 1-4 etter første oppgjør. Liverpool slo ut de suverene ligalederne i England, Manchester City med hele 5-1 sammenlagt. Liverpools aller største stjerne, Mohamed Salah, spilte for Roma forrige sesong. Det er vanskelig å ha noen favoritt i dette oppgjøret, og begge lagene er nok fornøyd med å ha trukket hverandre. Historisk har Liverpool en fordel, de har vunnet trofeet 5 ganger. Roma har ikke vunnet tidligere.

Bayern Munchen mot Real Madrid er jo et gigantoppgjør. Disse lagene er nok ikke fornøyd med å ha trukket hverandre. Uansett er må Real Madrid finne seg i å være favoritter over 2 kamper. Kan ta sin 3. CL-tittel på 3 år, noe ingen andre har klart før. Bayern gikk kontrollert videre mot Sevilla uten å imponere veldig. Real Madrid vær svært nær å rote bort ledelsen på 3 mål fra bortebane mot Juventus. Ble reddet med et straffespark på overtid. Begge lag kan prioritere disse oppgjørene i forhold til å hvile spillere i seriekampene som gjenstår. Bayern er allerede seriemester og Real Madrid har gitt opp ligagullet i Spania for lenge siden.

Kommentarer

kommentarer