Slik spilles semifinalene i engelsk ligacup

432

Det ble i går klart at Manchester United og Southampton, sammen med Liverpool og Hull er klare for semifinalen i engelsk ligacup EFL. Dermed blir det en ren Premier League finale i årets ligacup.

Liverpool og Hull ble først klare da de tirsdag vant sine respektive kamper. Liverpool møtte Leeds hjemme på Anfield og fikk ingen lett oppgave. Men da Origi sendte vertene i føringen etter 75. minutter var det ingen tvil om hvilket av lagene som kom til å gå videre. Det som kanskje vakte mest oppsikt den kvelden var Liverpools andre scoring. Den kom nemlig fra klubbens tredje yngste debutant Benjamin Woodburn, og sikret han tittelen Liverpools yngste målscorer i historien.

Hull tok i mot Championship-klubben Newcastle, som er i form om dagen. Etter fulltid stod det 0-0 mellom lagene og et rødt kort til Hulls Mbokani, og lagene måtte ut i ekstraomganger. I det 98. og 99. minutt kom det scoring først fra bortelaget ved Mohamed Diame, før hjemmelaget utlignet like etterpå ved Robert Snodgrass. Flere mål fikk vi ikke og lagene måtte forberede seg på straffekonk. Her var Hull hakket kvassere enn sin motstander, og vant 3-1 på straffer.

I den tredje kvartfinalen ble det spilt kamp på Emirates Stadium, der vertene fikk besøk av Premier League-rival Southampton. Her åpnet gjestene best og etter 13. minutter gikk de opp i ledelse etter scoring av Jordy Clasie. Minutter før slutt av første omgang vartet gjestene nok en gang opp med et nydelig angrep, som Ryan Bertrand fikk avsluttet i nettmaskene. Noen flere mål ble det ikke, og man må kunne si at kampen i sin helhet var ganske tam.

Den siste kvartfinalen ble spilt på Old Trafford mellom Manchester United og West Ham. To lag som hadde møtte hverandre helga før, i et oppgjør som endte 1-1. Da lagene entret gressmatta i går kveld var det to helt andre lag som møttes. De røde djevlene gikk rett i strupen på bortelaget, og Zlatan Ibrahimovic kunne sette ballen i mål da det bare var spilt ett minutt. Hjemmelaget styrte det meste fram til eks-Unitedspiller Ashley Fletcher utlignet i det 35. minutt. Men da lagene kom ut igjen til andre omgang var det ren overkjøring fra vertene, to mål fra Anthony Martial og enda ett mål til Ibrahimovic sikret en 4-1 seier og avansement til semifinalen.