151
Tottenham
Tottenham logo

Tottenham hadde ikke tapt siden ligastart da de tok i mot West Ham på White Hart Lane. Rekken uten tap ble aldri truet denne gangen heller.

Med de to respektive lagene liggende på henholdsvis 5.plass og 6.plass foran kampen, var alt duket for en flott forestilling. Snakkisen rundt bortelaget før kampen var hvordan de skulle erstatte langtidsskadde Dimitri Payet. Spilleren som har vært en åpenbaring for Hammers denne sesongen, og som har stått bak mye av lagets offensive spill.

Bilic løste det med å sette Diafra Sakho inn på høyrekant, samtidig som han flyttet Manuel Lanzini inn i 10’er rollen bak Andy Carroll.

Etter en lovende start fra bortelaget de første 15-20 minuttene, hvor de hadde initiativet og god kontroll på Tottenhams offensiv, skulle det plutselig smelle fra en mann som virkelig får målene til å renne inn for tida.

Harry Kane utnyttet et sløvt West Ham-forsvar, kranglet til seg ballen, og måket den inn i nettet bak West Ham-keeper Adrian til 1-0.

Bortelaget gikk rett i angrep fra avspark, og bare to minutter etter Kanes ledermål traff midtbanespilleren Kouyatè tverrligeren med et flott brassespark. Spilleren befant seg i offside, men flagget kom aldri.

Etter 33 minutters spill headet Toby Alderweireld inn 2-0 på en corner fra Christian Eriksen, og like etter hadde hjemmelaget ytterlige store sjanser til 3-0 ved Dele Alli som headet i tverrliggeren, og ved Harry Kane som bommet alene med keeper.

Fortsatte dominansen

Etter pause kom Tottenham igjen ut som det mest aggressive laget. Det hadde bare gått fem minutter av omgangen når West Ham-stopper James Tomkins serverte ballen på sølvfat til Christian Eriksen. Dansken ga ballen videre til Harry Kane som banket inn 3-0 og sitt andre for dagen. Spissen har virkelig våknet opp fra dvalen etter en seig start på sesongen.

Tottenham fortsatte å dominere kampen og hadde flere muligheter til å sette 4-0 og 5-0.

Vi måtte dog vente helt til det 84.minuttet før den nevnte 4-0 scoringen kom. Høyreback Kyle Walker kombinerte med Heung Min Son inne i bortelagets 16-meter og høyrebacken sendte inn 4-0 med en nydelig avslutning med yttersiden av høyrefoten sin.

Et par minutter senere mistet nevnte Walker ballen enkelt til Manuel Lanzini, som driblet et par mann og banket et trøstemål opp i nettaket. Dermed endte det til slutt 4-1 i en forrykende kamp på White Hart Lane.

– Vår beste kamp for sesongen

Tomålsscorer Harry Kane var en fornøyd mann etter kampen.

– Sannsynligvis var dette vår beste kamp denne sesongen, sa en andpusten Kane etter kampen.

Kane, som fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong, har etter en treg start virkelig begynt å levere scoringer igjen denne sesongen. Mot West Ham kunne han også hatt flere enn de to han scoret.

– Jeg kommer til å irritere meg over å ikke ha fått et hat-trick i dag, men sånn er fotballen, fortalte Kane.

Manager Mauricio Pochettino var aldri i tvil om at Kane kom til å finne tilbake til scoringsformen.

– Jeg tvilte aldri på Harry Kane. Det er vanskelig å score hver eneste kamp, men Harry er en topp spiss, sa Pochettino etter kampslutt.

Tottenham gikk opp til 5.plass på Premier League-tabellen med denne seieren. Fire poeng bak ligaleder Leicester. West Ham befinner seg på plassen bak, med tre poeng mindre.

Mål: 1-0 (22) Kane • 2-0 (33) Alderweireld (Eriksen) • 3-0 (50) Kane (Eriksen)  • 4-0 (83) Walker (Son) • 4-1 (86) Lanzini

Ballbesittelse: 56%-44%
Avslutninger: 22-10
Avslutninger på mål: 12-4