St. Pauli-seier mot Magdeburg – Nytt Ingolstadt-tap

67
To mål mot Magdeburg: Dimitrios Diamantakos. Foto: Wikimedia

Mats Møller Dæhlis FC St. Pauli har foreløpig inntatt kvalikplassen i 2. Bundesliga. Laget fra Hamburg slo 1. FC Magdeburg 4-1. Tabelljumbo Ingolstadt tapte mot Regensburg og Heidenheim vant i Bielefeld.

FC St. Pauli – 1. FC Magdeburg 4-1

Det var ikke St. Pauli, men Magdeburg som hadde de beste muligheten i begynnelsen av kampen. Mot spillets gang sørget Bernd Nehrig etter et frispark for St. Paulis ledelse. Magdeburg fortsatte sitt gode spill og ble belønnet ti minutter før pausen: Michel Niemeyer utlignet fort bortelaget.

I andre omgang hevdet St. Pauli seg, men trengte et straffespark for å score på nytt. Nehrig ble felt i boksen og Marvin Knoll scoret fra elleve meter. Kort tid senere økte Dimitrios Diamantakos. Deretter holdt hjemmelaget Magdeburg unna eget mål. På overtid scoret Diamantakos sitt andre for dagen. Med 34 poeng ligger St. Pauli foreløpig på tredje plass, mens Magdeburg er nest sist med elleve poeng.

FC Ingolstadt 04 – Jahn Regensburg 1-2

Bak Magdeburg ligger Ingolstadt med ett poeng mindre. Første omgang mellom Ingolstadt og Regensburg var jevn. Begge lag hadde én god mulighet hver i starten av kampen. Hamadi Al Ghaddioui scoret for Regensburg etter en drøy halvtime. Gjestene hadde én god sjanse til, men Sonny Kittel utlignet fem minutter før pausen.

I andre omgang hadde Ingolstadt ballen mest. Hjemmelaget var dog ikke kreativt nok og skapte kun få gode situasjoner. Et kvarter før slutt utnyttet Al Ghaddioui en uoppmerksomhet i Ingoldstadts forsvar. Regensburg har 26 poeng og er på niende plass, mens Ingolstadt foreløpig ligger tre poeng bak sikker plass.

Arminia Bielefeld – 1. FC Heidenheim 1-2

Foreløpig fem poeng foran kvalikplassen ligger Bielefeld. Hjemmelaget var best den første halvtimen og Tim Schütz’ langskudd sørget for den fortjente ledelsen. Ut av ingenting utlignet Robert Andrich to minutter før pausen da han skrudde ballen i øverste kryss.

Ti minutter etter pausen var Denis Thomalla iskald og snudde kampen. Deretter hadde Heidenheim sjansene til å avgjøre kampen, men sløste foran målet. For Bielefeld hadde Andreas Voglsammer mulighetene til å utligne, men mer enn et stolpeskudd ble det ikke for hjemmelaget.