Actionfylt på Viking stadion

144

Viking var kanskje det beste laget statistikk messig, men det var Odd som skåret målene og tok med seg alle tre poengene til Skien.

Viking – Odd
Sted: Viking Stadion 
Tilskuertall: 7995
Resultat: 0-2

Banens beste: Sondre Rossbach. Solid og har full kontroll i mål for Odd. Vokser seg stor og blir bare bedre og bedre.
Vurderte kandidater: Rafik Zekhnini. Var Odds beste i første omgang, byttet ut etter 60 min.

- Annonse -

Kampen

Odd gikk ut i et voldsomt tempo og nærmest sjokkerte Viking på fremmed gress. De første 20 minuttene var nærmest en cupkamp hvor Odd også fikk kampens mål.

«Zekhnini is having a party»

10 minutter ut i første omgang fikk Odd en gedigen mulighet hvor først Bentley dro til fra drøye 20 meter. Den reddet vertenes sisteskanse, til tross for en retur. Den plukket Fredrik Nordkvelle opp, men heller ikke Nordkvelle fikk satt kula i nota.

Men like etterpå så fikk Odd et fortjent mål etter 15 minutter med beinhardt innsats. Og hvilket mål det var. Nordkvelle spiller fint igjennom unggutten Zekhnini på venstre siden, havner litt i ubalanse innenfor fem meters hold, men får tuppet den videre til Bentley som enkelt satte inn 1-0 for gjestene fra Telemark.

Få minutter senere så ble det mer hodebry for Viking. Og igjen fikk de tilreisende se nok et vakkert angrep. Zekhnini plukker opp ballen på egen halvdel og setter fart fremover. Han drible seg forbi Mets på lekkert vis før han smeller ballen i mål bak en noe sjanseløs Iven Austbø. På dette tidspunkt hadde Odd lekt seg med vertene.

Viking våknet etter to baklengs

Etter to mål i baken våknet hjemmelaget. Adegbenro fikk et par småsjanser etter halvtimen spilt. Først etter en hodeduell som nigerianeren vinner, men headingen utenfor, så når han legger inn til Pedersen som heller ikke klarer å heade ballen inn i mål.

Så holder Odd på å rote det til fem minutter før slutt. Sverrisson legger inn på bakerste, men heades inn av Kristoffer Haugen, som ikke har hatt en god kamp så langt. Eriksen prøver å skjerme ut, men var tydeligvis for selvsikker og var like ved å rote det til.

Like før pause så var hele Viking stadion i skjelvende liv. Abdullahi skyter med retning mot Rossbach som klarer bokse ballen i stolpen og tilbake i fast grep, men det ville seg ikke for Viking som gikk inn til pause med 0-2.

Viking i 100 etter pause, men Odd kjempet godt

Rett etter pausen var det Viking som var på hugget. Danielsen fyrer av et frispark i god posisjon like utenfor 16-meteren, men like over målet til Rossbach.

Så blir vi vitne til en «Maradona-spesial» når Abdullahi setter ballen i mål ved hjelp av hånda. Men dommeren så den og det ble blåst.

Når timen er spilt så får vi et voldsomt trykk fra vertene. Danielsen mottar ballen på bakerste stolpe og har god tid der, men skuddet blir for enkelt for Odds sisteskanse.

Etter det ble det mer jevnet ut og tempoet begynte å roe seg ned. Det var tydeligvis to lag som var slitne og begge lag gjorde flere bytter utover uten hell og tiden rant til slutt ut.

Odd vinner 2-0 i en kamp som innhold det meste du kunne ønske. Viking var farlig nærme ved et par anledninger, men ble stoppet av meget gode Sondre Rossbach. Odd vant etter en meget god første omgang og klatret opp på en tredje plass. Viking blir en ukes tid på sjette plass.

Startoppstillingene

Viking: Austbø, Danielsen, Soares, Mets, Haugen, Adegbenro, Ibrahim, Sverrisson, Kronberg, Abdullahi og Pedersen. Fra benk: Jørgensen, Bringaker og Udo.

Odd: Rossbach, Ruud, Eriksen, Hagen, Grøgaard, Berg, Jensen, Nordkvelle, Bentley, Zekhnini og Occean. Fra benk: Halvorsen.

Dommer: Tommy Skjerven

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -