Sterkt Mexico slår svakt Tyskland

199

Den regjerende verdensmesteren Tyskland gikk på en smell mot Mexico. Laget og taktikken til Joachim Löw ble fullstendig avkledd av et sterkt meksikansk lag som vant fortjent 1-0.

Kampen mellom Tyskland og Mexico startet med høyt tempo. Etter kun 56 sekunder hadde Mexico kampens første mulighet ved Lozano, og Werner hadde Tysklands første sjanse etter tre minutter.

Tyskland sto høyt oppe i banen, og prøvde å legge press. Mexico som så ut til å ha forventet dette, var flink til å unngå Tysklands press, og blottet det høytstående forsvaret. Særlig ved overganger var Mexico farlig, utnyttet det store rommet som Tyskland tilbød, og kom til flere muligheter og scoringen som Lozano stod for.

– Når vi har sju eller åtte spillere som spiller offensivt, er det klart at den offensive kraften er større enn den defensive stabiliteten. Dette fungerer tilsynelatende ikke helt. Vår sikring står ikke bra, det må jeg si. Ofte var det bare Jerome [Boateng] og jeg bak. Da har de kontret oss i senk, sa Mats Hummels etter kampen.

Mexico hadde noen farlige avslutninger før målet. Tysklands største muligheter i første omgang var et frispark til Kroos som Ochoa reddet i tverrliggeren, og et skudd fra Werner, der han heller burde ha spilt ballen på den ledige Draxler.

Tyskland flyttet om mulig enda høyere i andre omgang, men klarte ikke å bryte ned Mexicos kompakte forsvar. Mexico sløste på overgangsmulighetene de fikk, men hadde noen sjanser etter kontringer. Tyskland gikk etter hvert over til en del innlegg i sekstenmeteren, uten at dette førte til suksess.

Favoritten kom til noen avslutninger, men enten bommet de på målet eller ble stoppet av forsvaret eller Ochoa. Til sammen ble det likevel ikke mange store muligheter til den regjerende verdensmesteren. Den beste sjansen hadde Brandt som traff utsiden med et langskudd av stolpen etter 89 minutter.

Tyskland fortsatte der de sluttet under de dårlige treningskampene før VM, klarte aldri å gjennomføre sitt spill helt, og virket til å ikke ha en plan som kunne fungere mot det mexikanske laget. I tillegg kom innbytterne Reus (60. minutt) og Gomez (79.) for sent inn i kampen. Mexico spilte en framragende kamp, møtte det tyske laget med den riktige taktikken, og vant fortjent.

– Selvfølgelig er vi skuffet, men vi må ta imot situasjonen og vise en reaksjon. Vi var ikke gode i første omgang. I andre omgang sto Mexico veldig dypt, og vår pasningsikkerhet og moten til å spille i dybden manglet. Vi var ofte for halvhjertet, og klarte nesten ikke å komme til avslutninger, sa Löw etter kampen.