To lag i knallform i avgjørende superkamp i Serie A

212

Lørdag kveld er det bare å rette all fokus mot Torino. Da møter de to beste lagene i Serie A hverandre på Juventus Stadion når Napoli tar turen til Nord-Italia. Den kan ha stor påvirkning på hvem som vinner Scudettoen.

Napolis stjernespiss Gonzalo Higuain (bildet) insisterer på at han kan håndtere presset i storkampen. Maurizio Sarris menn møter de regjerende ligamesterne med en to poengs ledelse, og begge lagene er i knallform.

Juventus startet sesongen merkverdig svakt, men har nå 14 seriekamper på rad med seier som er klubbrekord. De er nå favoritter til å løfte ligatrofeet for femte året på rad. Napoli er også inne i en rekke med seire på rad som er klubbrekord, de har vunnet de åtte siste ligakampene.

Napolis resultater denne sesongen kan langt på vei takkes Higuains fantastiske form. Med en scoring i snitt per kamp har han 24 ligamål nå, og det er 11 flere enn neste på toppscorerlisten – Paulo Dybala i Juventus.

- Annonse -

Higuain mangler bare tre mål på å tangere sin personlige rekord med 27 mål på en sesong, som han satte i 2009/10-sesongen for Real Madrid. Higuain er selvsagt ikke uvant med press. Han har spilt i Real Madrid og i VM-finale.

«Jeg er rolig. Jeg har spilt fotball i mange år og er vant til presset,» sier Higuain til Rai.

«Selvfølgelig gleder vi oss stort til å gå ut på banen – dette er nesten som et derby.»

«Vi vet at det er opp til oss, men vi må være rolige og ikke la oss rive med eufori, fordi det kan skade oss. Det er bedre å holde beina på bakken,» sier Higuain.


Juventus er fortsatt uten Kwadwo Asamoah, Mario Mandzukic og Giorgio Chiellini som alle er skadet foran dette storoppgjøret.

Midtbanespiller Paul Pogba er forståelig nok opptatt av å ta maksimalt med poeng, men er også fast bestemt på at Juve må konsentrere seg om sine samlede ambisjoner.
«Vi skal spille for å vinne mot Napoli, som alltid, men det eneste som virkelig betyr noe er å havne på toppen til slutt,» forteller Pogba til Juves nettside.


«Vi er fortsatt på jakt etter tabelltoppen for øyeblikket, og det er ikke noe vi er vant til. Det vi må gjøre nå er å holde hodet kaldt, holde fokus og ikke miste det vi ønsker å oppnå av synet.»


I oppgjøret mellom lagene i høst vant Napoli 2-1 på Stadio San Paolo etter et seiersmål av Gonzalo Higuain.

Kampen sendes på Viasat Sport 20.45.

Serierunden forøvrig:

I går vant Lazio 5-2 mot Verona, i kveld spiller Carpi mot Roma. Øvrige kamper i helga er:

Lørdag: Empoli – Frosinone, Chievo – Sassuolo

Søndag: AC Milan – Genoa, Palermo – Torino, Sampdoria – Atalanta, Udinese – Bologna og Fiorentina – Inter.

Tabelltoppen:

Napoli 56 poeng
Juventus 54 poeng
Fiorentina 46 poeng
Inter 45 poeng
Roma 44 poeng
AC Milan 40 poeng
Lazio 36 poeng

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -