Styrelederen i Schalke permitteres etter uttalelsene sine

163

En mening om overbefolkning i Afrika koster nå Schalkes styreleder tre måneders permisjon.

Styrelederen i den tyske fotballklubben Schalke 04, Clemens Tönnies, er permittert i tre måneder etter sine uttalelser om afrikanere. Det opplyser fotballklubben i en pressemelding på sin hjemmeside tirsdag kveld.

Avgjørelsen kommer i kjølevannet etter at Clemens Tönnies sa på et et arbeiderarrangement i Paderborn. Hvor Schalke-styrelederen gikk hardt ut mot skatteøkninger for å bekjempe klimaendringer. Deretter foreslo han at det årlig skulle bygges 20 kraftverk i Afrika.

– Afrikanerne vil slutte å hugge trær og få færre barn når det blir mørkt,” sa han ifølge den tyske lokalavisen Neue Westfälische, skriver nyhetsbyrået AP.

Uttalelsene ble senere fordømt av flere som rasistisk, hvor blant annet flere av supporterne ønsket ham fjernet. Det fikk han også til å be om unnskyldning i en pressemelding og på Twitter.

– Jeg er tilhenger av et åpent og mangfoldig samfunn. Jeg beklager kommentaren om de mange barna i Afrika, skrev han på Twitter.

Schalke styret som blir representert av spesielt utvalgte medlemmer av klubbens styre, skriver i pressemeldingen tirsdag at Tönnies har bekreftet at han støtter uttalelsen, men at ærestyret ikke finner uttalelsen rasistisk. Imidlertid antas det at Tönnies har brutt reglene for diskriminering og at Tönnies beslutning om å trekke seg som president i tre måneder er enighet.

Etter permisjonen på tre måneder vil Tönnies komme tilbake som styreleder, skriver klubben i en pressemelding.

Kommentarer

kommentarer