Super- innbytter Pape sikret tre nye poeng for Aalesund

En svært jevn og tett batalje på Briskeby så lenge ut til å ende med poengdeling. Så dukket innbytter Pape Habib Gueye opp.

116

Hamkam- Aalesund 1-2( 0-1). Etter at begge lag hadde fått kjenne på kula de første minuttene, smalt Niklas Fernando Castro inn 1-0 måle til gjestene fra Ålesund med et flott langskudd opp i nettaket fra distanse.

Hjemmelaget forsøkte å svare umiddelbart, og Andreas Lie måtte i aksjon på forsøket fra Simen Nordli. Hamkam var svært direkte i spillet, og hadde mye ball underveis i kampen, noe Aafk trener Lars Bohinen også hadde poengtert før kampen. Men de for dagen heloransje var svært solide bakover og slapp til lite.

I pausen sa målscorer Niklas Castro til Eurosport: » jeg har gjort det mange ganger før, så da var det bare å kline til». Verken han eller trener Lars Bohinen var spesielt fornøyd med prestasjonen i 1.omgang og sa til Eurosport at: «vi mister ballen altfor mye og for tidlig når vi vinner den», men poengterte at det viktigste var at de hadde ledelsen.

Etter 52 minutter kunne Aafk doblet ledelsen etter at Aron Thrandarson fant Castro med en fin stikker, men Kamma- keeper Lukasz Jarosinski var kjapt ute og avverget med en flott redning. Like etter hadde Hamkam en kjempemulighet til å kvittere, men Andreas Lie stoppet avslutningen fra Kristian Onstad. Men etter 66 minutter scoret hjemmelaget ved Simen Nordli etter et flott forarbeid av innbytter Petter Mathias Olsen. Han slo et godt innlegg foran mål og der satte Nordli ballen lavt i mål i nærmeste hjørne, bak en sjanseløs Lie.

Etter denne scoringen tok Bohinen grep fra sidelinjen, og satte innpå Fredrik Carlsen og Pape Habib Gueye. Dette ga umiddelbart resultat, for bare to minutter senere la Niklas Castro ballen inn på bakerste stolpe, og der headet Gueye ballen over linja. Hamkam keeper Jarosinski trodde han akkurat hadde klart å holde ballen utenfor, men reprisene viste at ballen hadde vært over linja.

Fem minutter før slutt kom bildene som ingen Aafk supporter vil se. Niklas Castro satt seg ned på banen og holdt seg til lysken, og noe som så ut som en strekk. Han kunne ikke fortsette, og siden Aalesund hadde brukt opp alle byttene sine, måtte de spille de siste 3 minuttene med 10 mann. De klarte likevel å ro inn tilleggstiden og dermed står Aalesund med 29 poeng på 11 kamper og tabelltopp hele 8 poeng foran Sandefjord før de spiller sin kamp mot Notodden søndag. Hamkam blir værende på 10.plass med 13 poeng.

Slik stilte lagene:

Aalesund (3-5-2): Andreas Lie- Oddbjørn Lie (Jonas Grønner fra 74.) – Kaj Ramsteijn- Daniel Leo Gretarsson- Jørgen Hatlehol- Peter Orry Larsen- Izunna Uzochukwu( Fredrik Carlsen fra 67.)- Aron Thrandarson- Jernade Meade- Niklas Fernando Nygård Castro- Holmbert Aron Fridjonsson( Pape Habib Gueye fra 67.)

Hamkam (4-4-2): Lukasz Jarosinski- – Steffen Skogvang Pedersen- Odmar Færø ( Charles Ezeh fra 80.)- Ruben Guerra- Hans Julius Norbye- Simen Bolkan Nordli- Markus Solbakken- Lars-Gunnar Johnsen- Kristian Onsrud- Emil Sildnes ( Petter Mathias Olsen fra 46.)- Jean Alassane Mendy ( Ole Erik Midtskogen fra 68.)