Sverige må ut i play-off

478

Sverige hadde fortsatt et lite håp om å unngå play-off for å komme seg til EM i Frankrike til sommeren. Det håpet forsvant i dag.

Sjansene for en direkte plass i EM for Sverige var ikke store. Forutsetningene var ganske enkle. Sverige måtte slå Moldova hjemme mens Russland måtte tape hjemme mot Montenegro, mens Russland måtte tape hjemme mot Montenegro. Svenskene gjorde jobben, men det gjorde også Russland. Dermed må Sverige ut i play-off for å komme seg til EM neste sommer.

Moldova hjemme er ikke den tøffeste kampen man kan ha, og vanskelig ble det heller ikke for Sverige. Zlatan Ibrahimovic satte inn 1-0 etter 24 minutter etter å ha rundet keeper, mens Erkan Zergin satte inn 2-0 like etter pause etter at bortelagets keeper hadde vært ute på tur. Dermed vant Sverige enkelt 2-0.

Russland trengte kun ett poeng hjemme mot Montenegro for å sikre plasse i EM neste sommer. Det klarte de fint. Alexandr Kokorin og Oleg Kuzmin scoret målene for Russland i første omgang, og hjemmelaget vant greit 2-0 hjemme.  Gruppevinner Østerrike vant 3-0 hjemme mot Liechtenstein. Dermed endte gruppe G slik:

1. Østerrike 28p
  2. Russland 20p
  3. Sverige 18p
  4. Montenegro 11p
  5. Liecthenstein 5p
  6. Moldova 2p

Sverige er et av lagene Norge kan møte i play-off, dersom vi ikke slår Italia i morgen kveld. De andre lagene er Danmark, Ukraina og enten Bosnia og Herzegovina eller Irland, avhengig av om Bosnia klarer sin play-off-plass mot Kypros i morgen.