Tabelltips Bundesliga: 1. FC Köln

479

26. august ruller ballen videre i Bundesliga, og man kan endelig la 2016/2107 sesonen begynne.

Peter Stöger og hans mannskap i 1. FC Köln vil absolutt fortsette med den positive utviklingen de har hatt de siste tre årene. Stöger trer inn i sin fjerde kontinuerlige sesong som trener for Köln, noe som er rekord for klubben de siste 100 årene. Står han også ut hele denne sesongen vil den karismatiske østerrikeren overta rekorden som Hennes Weisweiler har i klubben der han mellom 1948 og 1952 var trener. Etter opprykket i 2013/2014 sesongen har Köln havnet på 12. plass (2014/2015) og i fjor på 9. plass på tabellen. Trenerteamet og mannskapet ble etter treningsleiren i Kitzbühel enige om at målet deres for denne sesongen er å minst havne på 9. plass på tabellen. Noe vi i fotballnerd.no føler oss enige med.

Peter Stöger har fått til stabiliteten og det defensive spillet sitt i Köln, noe alle lag i Bundesliga har blitt vant med. Köln er et lag ingen egentlig ønsker å møte, og til tider er de meget gode og solide. De siste årene har Köln blitt mere fleksible og videreutviklet kvaliteten i laget, noe Stöger har fått til med å være noe streng. Men det setter faktisk spillerne pris på, da de liker ærligheten hans når det gjelder å prestasjonen deres.

Som nevnt er Köln et godt og defensivt lag, og som regel stiller de opp med 4 spillere bak, men også 3 midtstoppere og 2 på offensiv back plass som etter angrep trere tilbake og danner med en forsvarsmur med 5 spillere. I sesongforberedelsen stilte de med 3 bak og 2 backer, men det er godt mulig han omstiller laget og lar det være 4 bak når sesongen starter, da de har sleit litt på den offensive midtbanen i sesongen i fjor. Kanskje de vil bli et mer offensivt lag denne gangen, eller vil Stöger holde seg på den defensive siden, hvem vet ?

- Annonse -

Köln har heller ikke ligget på latsiden når det gjelder overganger i år. De har hentet flere spillere, samtidig som en del har forlatt laget. Salget av Yannick Gerhardt og Kevin Vogt har etterlatt en rom i den defensive midtbanen til Köln, der tidligere Schalke spiller Marco Höger skal tette igjen. Samtidig har Rudnevs og franskmannen Guirassy kommet for å gi Köln toppscorer, Anthony Modeste konkurranse på den offensive fronten. Overgangene nedenfor er tatt fra 23. august 2016.

UT:

Keeper: Daniel Mesenhöler (til 1. FC Union Berlin)

Midtbane: Kevin Vogt (til 1899 Hoffenheim), Dusan Svento (til Slavia Praga), Yannick Gerhardt (til Wolfsburg).

Spiss: Philipp Hosiner (returnert til Rennes fra låneopphold)

INN:

Keeper: Sven Müller (fra 1. FC Köln II)

Midtbane: Marco Höger (Fra Schalke), Salih Özcan (fra 1. FC Köln II), Marcel Hartel (fra 1.FC Köln II), Konstantin Rausch (fra Darmstadt)

Spiss: Artjoms Rudnevs (Fra Hamburger SV), Sehrou Guirassy (fra Lille).

 

TROPPEN:

KEEPER: Timo Horn, Thomas Kessler, Sven Müller

FORSVAR: Jonas Hector, Dominique Heintz, Lukas Klünter, Dominic Maroh, Mergim Mavraj, Filip Mladenovic, Pawel Olkowski, Frederik Sörensen.

MIDTBANE: Leonardo Bittencourt, Marcel Hartel, Marco Höger, Milos Jojic, Matthias Lehmann, Salih Özcan, Konstantin Rausch, Marcel Risse.

SPISS: Sehrou Guirassy, Anthony Modeste, Yuya Osako, Artjoms Rudnevs, Simon Zoller.

 

NØKKELSPILLERE:

Til tross for at Timo Horn som deltok for Tyskland under sommer OL og Jonas Hector som var med Tyskland i EM i år, må nok nøkkelspilleren for Köln bli Anthony Modeste. Klarer Modeste og fortsette det gode spillet hans fra i fjor med 20 scoringer, så vil han absolutt være gullverdt for Köln. Første sesongen ble det totalt 15 mål på Modeste, og han klarte å fortsette i sesongen i fjor med å legge til 5 mål til. Modeste scoret 20 av totalt 38 mål som Köln satte inn i hele 2015/2016 sesongen. Noe som er meget imponerende. Med nå nyinnkjøpte Rudnevs og Guirassy kan Modeste virkelig blomste da det blir konkurranse på topp. Legger han på 5 nye mål denne sesongen ? Vi får vente å se! Köln er i alle fall veldig avhengig av Modeste, og med nye spillere på topp er det kanskje ingen fare om Modeste må stå over noen kamper i årets sesong.

Foto: Sportzwiki.com
Nøkkelspiller, Anthony Modest. Foto: Sportzwiki.com

 

 

 

 

 

 

VURDERING:

Köln virker klare for 2016/2017 sesongen. Tapet av Gerhardt og Vogt er kanskje noe surt, men Höger er tatt inn for å dekke opp i midtbanen. De har i alle fall sikret seg gode spillere i det offensive spillet, og klarer de å holde det defensive spillet sitt like godt som i fjor, så vil nok de havne på målet sitt som er å opprettholde det de klarte i fjor, altså en 9. plass. Akkurat midt på tabellen. Men så er det det med å få inn nye spillere, som kommer fra klubber med kanskje annen spillefilosofi som Peter Stöger. For noen er det ikke alltid lett å sette inn i taktikken til klubben. I sommeren treningskamper staret det ikke helt som planlagt for Köln. Det ble 0-1 tap for både Malaga og Fortuna Köln, før det snudde og de vant de 5 neste kampene. Bielefeldt ble slått 3-2, Marseille ble slått 2-1, Bologna 1-0, 2-0 mot Eibar og tilslutt 3-0 mot Mainz. Modeste satt inn 2 mål mot Bielefeld, mens Bittencourt scorte mot 1. FSV Mainz.

Vi i fotballnerd er enige i 1. FC Köln mål denne sesongen, med 9. plass på tabellen, noe som vil være positivt for laget og Peter Stöger. Tabelltips: 9. plass

 

Bilde: Står Peter Stöger på sidelinjen ut hele sesongen 2016/2017, vil han skrive seg inn i historiebøkene som den treneren som har vært kontinuerlig lengst i klubben. Foto: bundesliga.de

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -