Tabelltips Bundesliga 2018/19: 12. plass FC Augsburg

70

Bundesliga-sesongen er like rundt hjørnet, for den 24. august starter den 55. utgaven av Bundesliga igang fra Allianz Arena, når TSG Hoffenheim kommer på besøk. Hvem rykker ned? Hvem spiller Europa neste sesongen og hvem tar de fire øverste plassene? Det er i utgangspunktet helt umulig å tippe, men vi i fotballnerd.no, skal spå slutttabellen av årets Bundesliga.

Neste lag ut på vårt tabelltips er FC Augsburg, som kommer fra byen Augsburg og ligger i delstaten Bayern. Laget tipper vi på samme plassering. som dem endte på forrige sesong, nemlig nummer tolv. Laget har så langt i løpet av preseason vist lovende takter. Forrige sesong ble med sifrene 10. seire, 11. uavgjort og 13 tap, og endte med totalt på 41 poeng på 34 kamper. I 2014/15-sesongen havnet Augsburg på 5. plass i Bundesliga, deres beste plassering noensinne, men de har opplevd et voldsomt fall siden den gang, og er en het kandidat til å havne i bunnstriden denne sesongen.

- Annonse -

Årets Augsburg-tropp ser solid ut, det samme kan vi si om klubben trener i Manuel Baum. Som har vært hovedtrener for Augsburg siden 2016. Ellers har han ikke mye erfaring innen andre klubber, fra den tyske topp divisjonen. Klubbens store stjerne er utvilsomt islendingen Alfreð Finnbogason. På bortebane ble laget nummer sju på tabellen.

Mens tallene var langt dårligere på eget gress, hvor dem ble nummer 14. Men hvor godt er mannskapet når alvoret starter. Det får vi ikke vite før åpningskampen mot Fortuna Düsseldorf på bortebane den 25.08-2018. Som laget er nå. Tipper vi dem på en 12. plass, så er det opp til dem å motbevise oss.

Spillere inn/ut:

Ankommet: Felix Götze (Bayern), André Hahn (Hamburg) og Julian Schieber (Hertha) kommer fra klubber som spilte Bundesliga forrige sesong. Hahn er kjent i Augsburg, og spilte allerede fra 2013 til 2014 i klubben. Fredrik Jensen (Twente Enschede) kommer fra Nederland. Jan-Ingwer Callsen-Bracker (Kaiserslautern), Dong-Won Ji (Darmstadt), Tim Rieder (Slask Wroclaw), Konstantinos Stafylidis (Stoke), Georg Teigl (Braunschweig) og Takashi Usami (Düsseldorf) kommer tilbake fra lån. Simon Asta og Romario Rösch kommer fra egen stall.

Solgt/UT: Førstekeeperen Marwin Hitz (Dortmund) har forlatt klubben. Gojko Kacar leter etter en ny klubb, mens Daniel Opare (Royal Antwerp) har funnet en. Moritz Leitner (Norwich) og Julian Günther-Schmidt (Jena) var allerede på lån i sine nye klubber. Ioannis Gellis slutter seg til Rostock.

Rykter: Augsburg har for mange spillere i troppen. Tim Rieder skal selges. Darmstadt er interesserte i Marcel Heller og Dong-Won Ji, mens Takashi Usami knyttes til Düsseldorf og Köln. Augsburg ønsker foreløpig ikke å selge japaneren. Venstrebekken Philipp Max hadde en meget bra sesong i fjor, og det ryktes om interesse fra noen internasjonale storklubber.

Kommentarer

kommentarer