Tabelltips Bundesliga 2018/19: 13. plass Hannover 96

119

Bundesliga-sesongen er like rundt hjørnet, for den 24. august starter den 55. utgaven av Bundesliga på Allianz Arena, når TSG Hoffenheim besøker Bayern München. Hvem rykker ned? Hvem spiller Europa neste sesongen og hvem tar de fire øverste plassene? Det er i utgangspunktet helt umulig å tippe, men vi i fotballnerd.no skal spå slutttabellen av årets Bundesliga.

- Annonse -

Neste klubb ut er Hannover 96, som på nytt jobber med å etablere seg i Bundesliga. Klubben hadde vært et etablert medlem i Bundesliga mellom 2002 og 2016 før Hannover rykket ned til 2. Bundesliga i 2016. I 2017 rykket klubben rett opp igjen, og klarte å holde seg i Bundesliga i forrige sesong. Selv om Hannover lyktes å delta i Europa League noen ganger etter at de rykket opp i 2002, skjedde klubbens største suksesser en god stund siden. I både 1938 og 1954 ble Hannover “Deutscher Meister”, og i 1992 vant klubben cupen.

Sesong 2017/18

Sesongens mål som nyopprykket klubb var å berge plassen, noe som lyktes godt. På ingen tidspunkt av sesongen var Hannover dårligere enn 13. plass, som laget til slutt også endte opp på. Hannover fikk en god start av sesongen, og ble ubeseiret de første seks kampene. Selv om Hannover ikke var konstante, vant de som regel kampene de måtte vinne for ikke å havne i en meget farlig situasjon. Mot slutten kunne det ha gått galt: Av de siste tolv kampene vant Hannover kun to. Siden lagene bak Hannover ikke hentet særlig flere poeng, holdt det likevel med forholdsvis god margin for klubben.

Overgangsmarked

Spillere ut

Marlon Sündermann (andrelaget), Manuel Schmiedebach (Union Berlin, lån), Charlison Benschop (Ingolstadt), Sebastian Maier (Bochum), Elias Huth (Kaiserslautern, var på lån i Erfurt), Kenan Karaman (Düsseldorf), Jonathas (Corinthians, lån), Marius Wolf (Frankfurt, nå Dortmund, var allerede på lån), Florian Hübner (Union Berlin), Martin Harnik (Bremen), Felix Klaus (Wolfsburg), Salif Sané (Schalke).

Martin Harnik, Felix Klaus og Salif Sané var viktige spillere, og også viktig for hierarkiet i laget. Hannover ønsket egentlig å beholde Jonathas, men av private grunner ønsket spissen å returnere til hjemlandet sitt. Ingen av de andre spillerne er et stort tap for klubben.

Spillere inn

Babacar Gueye (VV St. Truiden, var på lån), Mike-Steven Bähre (Meppen, var på lån), Uffe Bech (Fürth, var på lån), Leo Weinkauf (Bayern II), Takuma Asano (Arsenal, lån), Bobby Wood (Hamburg, lån), Kevin Wimmer (Stoke, lån), Josip Elez (HNK Rijeka, var allerede på lån), Genki Haraguchi (Hertha), Walace (Hamburg), Linton Maina (G19).

Bobby Wood, Kevin Wimmer, Genki Haraguchi og Walace skal erstatte spillerne som har gått. Wood og Walace rykket ned med Hamburg. Særlig Walace sørget for mye uro i klubben, mens Wood har slitt med formen. Haraguchi har spilt nesten hundre kamper i Bundesliga, mens Wimmer var bra da han var i Köln.

Tropp

Mål

Philipp Tschauner vant duellen mot Michael Esser om keeperplassen. Tschauner har mye erfaring fra 2. Bundesliga, men ikke fullt så mye fra Bundesliga. Selv om Tschauners sesong i det store og hele ikke har vært dårlig, har han vist seg til å være en keeper med lys og skygge. På en god dag kan Tschauner redde poeng for Hannover, men han har også ødelagt noen kamper ved å tabbe seg ut. Bak Tschauner og Esser er Leo Weinkauf tredjekeeperen.

Forsvar

Midtstopperen Waldemar Anton er lagets største talent, og forventes å spille ved siden av Kevin Wimmer. Josip Elez er det første alternativet. Felipe er ikke i form enda, og Timo Hübers røk korsbåndet. Hannover leter fortsatt etter en ny midtstopper. Venstrebekken Matthias Ostrzolek og høyrebekken Julian Korb har nesten jevngode konkurrenter i Miiko Albornoz og Oliver Sorg.

Anton er en god midtstopper. Om Wimmer kommer tilbake på nivået han hadde i Köln gjelder det også ham, selv om det vil bli vanskelig å erstatte Sané. Hannover trenger likevel en ny midtstopper, ettersom troppen ikke er dyp nok. Bak bekkene er det spørsmålstegn. Selv om back-upene ikke er mye dårligere enn spillerne i startelleveren, er bekkenes nivå sett under ett ikke særlig høyt.

Midtbane

Pirmin Schwegler og Walace forventes å danne den sentrale midtbanen, med Marvin Bakalorz og Ivar Fossum som alternativene.  På vingene er de fremste spillerne Genki Haraguchi og Ihlas Bebou. Takumo Asano og Noah Sarenren Bazee kan spille på begge kanter. Edgar Prib er ute nesten hele året etter en korsbåndskade. Linton Maina, Mike-Steven Bähre og Uffe Bech er de resterende offensive midtbanespillerne i troppen.

Walace har antydet sine offensive kvaliteter som sentral midtbanespiller i Hamburg, men var hovedsakelig mer opptatt med å lage trøbbel internt. Schwegler er en meget solid defensiv midtbanespiller. De potensielle erstatterne har også et greit nivå. Bebou har alt som trenges for å bli en bra kant, Haraguchi (fire mål, sju målgivende i 91 kamper i Bundesliga) må bli målfarligere. På benken har Hannover vinger med lite erfaring, men bra potensial.

Angrep

Niclas Füllkrug blir i Hannover til tross for stor interesse fra Mönchengladbach. Ved siden av ham forventes Bobby Wood i førstelleveren. Asano er et alternativ på topp. Den fjerde spissen i stallen er Babacar Gueye. Om nødvendig kan Bebou også brukes på topp.

Füllkrug var meget viktig for klubben i forrige sesong. 25-åringen scoret 14 mål og bidro dermed til å holde laget i Bundesliga. Bobby Wood har scoret altfor lite (sju mål i 52 kamper) i Bundesliga så langt, og må snu denne trenden. Fungerer ikke Füllkrug like bra som i 17/18, eller er han ute med en skade, kan det bli vanskelig for Hannover på topp.

Slik kan Hannovers førsteellever se ut:

Klubb og trener

André Breitenreiter trente Paderborn og Schalke i Bundesliga før han kom til Hannover. Han tok over som hovedtrener i Hannover i sommer 2016 og førte laget tilbake i Bundesliga. I forrige sesong holdt han Hannover i Bundesliga. Breitenreiter har en stor andel i dette. Han er en bra leder av spillergruppa. I tillegg er han taktisk smart og har klare forestillinger om fotballen han vil spille. Breitenreiter har i det siste vært tydelig på at han trenger en ny midtstopper, og lagt presset på sportsdirektøren Horst Heldt. Treneren skal forlenge kontrakten til 2020 før sesongen starter.

Klubben ellers er langt fra å være harmonisk. Sportsdirektøren Horst Heldt ville først forlate klubben for å dra til Köln, så for å dra til Wolfsburg, men måtte bli til slutt. Presidenten Martin Kind klager mot den tyske 50+1-regelen for å kunne overta klubben. Dette har forverret det tradisjonelt dårlige forholdet mellom Kind og supporterne drastisk. I 2017/18-sesongen ble klubbens ultragrupperinger enige om å boikotte klubben ved å ikke støtte laget. Selv om supporterne fortsatt ønsker å protestere mot Kinds planer, har de nå bestemt seg for å droppe boikottet. Stemningen mellom klubben og supporterne er likevel allerede dårlig før sesongen har begynt.

Vurdering

Til tross for noen åpenbare svakheter tror vi Hannover ikke vil være innblandet i den dypeste nedrykksstriden. Kvaliteten i førsteelleveren er stort sett grei, og om det kommer en midtstopper til er dybden ikke så dårlig heller. Den viktigste faktoren er trener Breitenreiter som på nytt er nødt til å treffe på taktikken. Om han lykkes med det vil Hannover kunne gjenta plasseringen fra forrige sesong.

Kommentarer

kommentarer