Tabelltips Bundesliga 2018/19: 5. plass Bayer Leverkusen

313

Bundesligasesongen er like rundt hjørnet, for den 24. august starter den 55. utgaven av Bundesliga på Allianz Arena, når TSG Hoffenheim besøker Bayern München. Hvem rykker ned? Hvem spiller Europa neste sesongen og hvem tar de fire øverste plassene? Det er i utgangspunktet helt umulig å tippe, men vi i fotballnerd.no skal spå slutttabellen av årets Bundesliga.

Neste klubb ut er Bayer Leverkusen, som ønsker å kvalifisere seg til Champions League. «Die Werkself» rykket opp til Bundesliga i 1979 og har aldri rykket ned fra det øverste nivået. Klubben vant UEFA-cup i 1988 og den tyske cupen i 1993. Mellom 1997 og 2011 havnet laget fem ganger på andre plass i Bundesliga, tapte to cupfinaler og en Champions League-finale. På grunn av mange andre plasser er Leverkusen i Tyskland kjent som den evige sølvvinneren («Vizekusen»). I de siste årene har laget vært en fast del av Tysklands topp 5, med unntak av én dårlig sesong i 2016/17.

Sesong 2017/18

Sesongen startet ikke optimalt for Leverkusen. Av de første åtte kampene vant laget kun to. Laget stabiliserte seg etter hvert og gikk ubeseiret mellom runde seks og 17. Etter 21 runder lå Leverkusen på andre plass. Mot slutten av sesongen tapte laget likevel for mange poeng. Til skilte Leverkusen fire mål fra deltakelsen i Champions League. Til tross for det har laget i løpet av sesongen utviklet en offensiv og atttraktiv spillestil.

Overgangsmarked

Spillere ut

Stefan Kießling (har lagt opp), Vladlen Yurchenko, Marlon Frey (begge uten klubb), Niklas Lomb (Sandhausen), Bernd Leno (Arsenal).

- Annonse -

I Bernd Leno mistet Leverkusen sin førstekeeper. Stefan Kießling hadde til slutt ikke en høy sportslig verdi, men er en klubblegende og var – akkurat som Leno – viktig for laghierarkiet.

Spillere inn

Aleksandar Dragovic (Leicester, var på lån), Jakub Bednarczyk, Tomasz Kucz, Sam Schreck (alle G19), Thorsten Kirschbaum (Nürnberg), Lukas Hradecky (Frankfurt), Isaac Kiese Thelin (Anderlecht, lån), Mitchell Weiser (Hertha), Paulinho (Vasco da Gama).

Den finske landslagskeeperen Lukas Hradecky skal erstatte Leno. Mitchell Weiser er en forsterkning på høyrebekk. Paulinho er en veldig lovende offensiv spiller.

Tropp

Mål

Lukas Hradecky er den nye førstekeeperen. I Frankfurt overbeviste den finske landslagskeeperen med mange gode redninger og hadde en stor andel i cupseieren i forrige sesong. Hradecky er en stabil keeper som kun sjeldent tabber seg ut. Han er ute med skade i begynnelsen av sesongen. Ramazan Özcan vant duellen mot Thorsten Kirschbaum og vil være Hradeckys stedfortreder.

Forsvar

Jonathan Tah, Panagiotis Retsos, Sven Bender og Aleksandar Dragovic er lagets midtstoppere. På venstrebekk har Leverkusen Wendell og Tin Jedvaj. Sistnevnte kan spille samtlige forsvarsposisjoner. Høyrebekkene er Mitchell Weiser og Benjamin Henrichs.

Midtstopperne Tah og Retsos er unge, men begge har allerede vist at de har veldig høy kvalitet. Særlig Tah har allerede alt en meget god midtstopper trenger. Petsos er foreløpig ute med skade. Sven Bender er en veldig solid spiller med et høyt bunnivå. Både Wendell og Weiser er teknisk sterke, offensive bekker, som også er viktige for angrepsspillet.

Midtbane

De defensive midtbanespillerne er Lars Bender, Dominik Kohr, Julian Baumgartlinger og Charles Aránguiz. Kai Havertz kan spille bak spissen. Denne rollen kan også utfylles av spissen Kevin Volland. På vingene brukes Leon Bailey, Julian Brandt, Paulinho og Karim Bellarabi.

Den optimale bemanningen av den sentrale midtbanen er den defensive kapteinen Lars Bender ved siden av den mer offensive Aránguiz. Etter en skade er Aránguiz ikke på hundre prosent ved seriestarten og kan erstattes av Kohr. Baumgartlinger fikk en skade under cupkampen og kan være ute en stund.

På kantene er Bailey den mest fremragende spilleren. 21-åringer er et meget stort talent og kan allerede utgjøre forskjellen og avgjøre kamper nesten på egenhånd. I tillegg er også Brandt en meget god ving. Paulinho er lovende, mens Bellarabi slet med å finne formen i forrige sesong.

Bak spissen er også 19-årige Havertz et stort talent. Med over femti kamper i Bundesliga har han likevel allerede samlet en del erfaring. Volland er alternativet til Havertz. Ingen av de to er playmakere, men brukes heller som hengende spisser.

Angrep

Lucas Alario og Kevin Volland er de to fremste spissene. Joel Pohjanpalo sliter med en langtidsskade. Derfor ble Isaac Kiese Thelin hentet som back-up.

Alario er en klassisk spiss, kan fungere som veggspiller og skal sørge for mål. Volland har greie avslutninger, men er heller en teknisk brukbar spiss som skaper en del rom gjennom smarte løp.

Slik kan Leverkusens førsteellever se ut:

Trener og klubb

Heiko Herrlich debuterte som profftrener i Bochum i 2009, men uten stor suksess. I Unterhaching, Bayerns G17 og Regensburg lærte han mye og utviklet seg som trener. Etter at han hadde ledet Regensburg til 2. Bundesliga, tok han over i Leverkusen i fjor. Han har utviklet en offensiv spillestil. Kontrakten hans varer ut sesongen og forlenges automatisk om han lykkes å føre laget til Champions League.

Miljøet i og rundt klubben er som vanlig preget av ro. Supporterne er ikke ligaens mest høylydte, men heller ikke kjent for å stille for høye krav. Tålmodigheten med de ansatte er også forholdsvis stor i Leverkusen.

Vurdering

Leverkusen har et ungt lag med veldig stort potensial. Heiko Herrlichs offensive stil passer laget. Leverkusen kan kjempe om Champions League. Likevel tror vi at det til slutt akkurat ikke holder, og at det blir en ny runde i Europa League.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -