Tabelltips Bundesliga: RasenBallsport Leipzig

531

Den kontroversielle klubben fra Leipzig er klare for Bundesliga. Den Red Bull-eide klubben ble stiftet så sent som i 2009, og siden da har konsernet pumpet inn mye penger i klubben for å nå Tysklands øverste divisjon. Klubben er også kontroversiell fordi den opererer på kanten av eierskapsreglementet i tysk fotball. Selv om opprykket deres er upopulært hos mange, er de nå altså klare for Bundesliga.

Troppen:

Keepere: Marius Müller, Péter Gulácsi, Fabio Coltorti, Benjamin Bellot.

Forsvarsspillere: Willi Orban, Atinc Nucan, Marvin Compper, Marcel Halstenberg, Lukas Klostermann, Benno Schmitz.

- Annonse -

Midtbanespillere: Stefan Ilsanker, Diego Demme, Rani Khedira, Vitaly Janelt, Naby Keïta, Dominik Kaiser, Idrissa Touré, Massimo Bruno, Zsolt Kalmár.

Angrepsspillere: Emil Forsberg, Marcel Sabitzer, Timo Werner, Yussuf Poulsen, Davie Selke, Terrence Boyd, Agyemang Diawusie.

Willi Orbán var en viktig brikke i Leipzig-forsvaret forrige sesong.
Willi Orbán var en viktig brikke i Leipzig-forsvaret forrige sesong.

RB Leipzig har en meget ung tropp,den yngste i ligaen med en gjennomsnittsalder på 23,7 år. Laget var bunnsolid bakover sist sesong, og slapp inn færrest i 2.Bundesliga (32). De har likevel hentet ny keeper, 23 år gamle Marius Müller fra Kaiserslautern. Willi Orban var en klippe i midtforsvaret sist sesong, mens Lukas Klostermann var meget solid på høyrebacken. Den defensive midtbanen patruljeres av ballvinner Stefan Ilsanker og Rani Khedira, Samis lillebror.

Lenger offensivt har man flere spillere å velge blant. Svenske Emil Forsberg, som bidro med 8 mål og 7 målgivende sist sesong, blir nok å se på venstrekanten. Dominik Kaiser var meget viktig i 10er-rollen sist sesong, og bidro med 7 mål og 6 målgivende. På høyrekanten starter sannsynligvis østerrikske Marcel Sabitzer, som sist sesong scorte 8 og endte på 5 målgivende. Lengst frem kan man velge mellom danske Yussuf Poulsen og Davie Selke, samt nyinnkjøpte Timo Werner (Stuttgart). Werner kan også brukes på en av kantene.

Sannsynlig lagoppstilling: Müller – Klostermann, Compper, Orban, Halstenberg – Ilsanker, Khedira – Sabitzer, Kaiser, Forsberg – Poulsen.

Nøkkelspillere:

Svenske Emil Forsberg kan bli meget viktig for det offensive spillet til RB Leipzig denne sesongen.
Svenske Emil Forsberg kan bli meget viktig for det offensive spillet til RB Leipzig denne sesongen.

Midtstopper Willi Orban var både viktig og god forrige sesong, og kommer til å bli viktig når Leipzig skal stoppe Lewandowski & co denne sesongen. Orban er både sterk og tøff i duellspillet og det kommer til å bli hardt å møte han for flere spisser i Bundesliga. Stefan Ilsanker er en meget viktig ballvinner sentralt på midtbanen, mens Emil Forsberg både har evnen til å skape mål for lagkameratene og til å score selv.

Se opp for:

Nyinnkjøpte Marius Müller er en meget lovende keeper og burde få ansvaret med å vokte buret til RB Leipzig. Müller har hatt et par gode sesonger i Kaiserslautern, og har altså nå latt seg lokke til Bundesliga. Se ikke bort fra at han kan imponere også der. Mer om ham kan du lese i denne artikkelen.

Styrker:

RB Leipzig har et ungt og spennende lag som har kvalitet nok til å burde kunne bite fra seg i Bundesliga. Særlig defensivt er Red Bull-klubben sterk, mens man også har en del spennende individualister offensivt. Den nye treneren Ralph Hasenhüttl beviste forrige sesong med Ingolstadt at han kan gjøre det bra med nyopprykkede klubber.

Svakheter:

Klubben slet med å få ut potensialet som bor offensivt i laget forrige sesong. Toppscorer ble Davie Selke med 10 mål, og spissene må nok score mer om man skal bite ordentlig fra seg i Bundesliga. Dekningen på forsvarsposisjonene er heller ikke all verden å skryte av, og særlig på venstrebackposisjonen er man utsatt.

Treneren:

Ralf Rangnick, mannen som ledet RB Leipzig opp til Bundesliga forrige sesong, har trukket seg tilbake til en rolle som sportsdirektør. Ny trener er Ralph Hasenhüttl, som ledet Ingolstadt til opprykk i 2014/15-sesongen. I debutsesongen i Bundesliga ledet han dem til en meget trygg 11. plass. Nå skal han altså prøve å lede nok et nyopprykket lag til sikker plass i Bundesliga.

Vurdering:

RasenBallsport Leipzig har et ungt og spennende lag som absolutt burde kunne bite fra seg i debutsesongen i Bundesliga. I tillegg har klubben økonomisk styrke med Red Bull-konsernet som eier, noe som gir dem muligheten til å styrke troppen ytterligere før overgangsvinduet stenger. Den økonomiske styrken betyr også at klubben kan holde på nøkkelspillerne sine. I første omgang må nok klubben belage seg på en plassering under midten av tabellen, men på lengre sikt er ambisjonen å kjempe om europacup-plasser.

Skribentenes tabelltips: 13. plass.

Informasjon om spillertroppen er hentet fra transfermarkt.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -