Tabelltips Bundesliga: TSG 1899 Hoffenheim

309

Hoffenheim så like fortapt ut til godt på nyåret som Hannover var, men da tidenes yngste Bundesliga-trener Julian Nagelsmann tok over i februar kom poengene raskt, og laget sikret ny kontrakt før siste serierunde. De havnet til slutt på plassen over play-off, som var målet da Nagelsmann tok over.

Hoffenheim har med det klart å holde seg i divisjonen helt siden opprykket i 2008. Med sin base i Sinsheim, en by med bare 35.000 innbyggere, holder de til i den minste byen som noensinne har hatt lag i Bundesliga. Så sent som i 2000 spilte laget på femte nivå. Sist sesong var ikke den første i bunnstriden, men de har ofte havnet godt opp på tabellen.

Troppen:
Keepere: 1. Oliver Baumann, 36. Gregor Kobel, 33. Alexander Stolz
Forsvar: 4. Ermin Bicakcic, 21. Benjamin Hübner, 3. Pavel Kaderabek, 20. Jin-Su Kim, 5. Fabian Schär, 25. Niklas Süle, 15. Jeremy Toljan
Midtbane: 18. nadiem Amiri, 13. Kerem Bemirbay, 14. Tarik Elyounoussi, 32. Dennis Geiger, 11. Jiloan Hamad, 30. Philipp Ochs, 8. Eugen Polanski, 6. Sebastian Rudy, 7. Lukas Rupp, 10. Jonathan Schmid, 16. Pirmin Schwegler, 23. Marco Terrazzino, 22. Kevin Vogt, 17. Steven Zuber
Angrep: 34. Baris Atik, 27. Andrej Kramaric, 28. Adam Szalai, 19. Mark Uth, 9. Eduardo Vargas, ?. Sandro Wagner
(Kilde: Kicker.de pr. 16. august)

Endringer i troppen:

- Annonse -

Nagelsmann skal nå skape sitt eget lag, og det har vært store utskiftninger i troppen på Rhein-Necker-Arena. De klart mest merkbare avgangene er Kevin Volland til Bayer Leverkusen og Tobias Strobl til Borussia Mönchengladbach. Volland har lenge vært regnet som et stort talent og han har vært linket bort i flere år.

Inn er kommet Sandro Wagner som ble toppscorer i Darmstadt forrige sesong, en spiss som fort kan gjøre livet surt for de fleste forsvar i serien. Lukas Rupp fra Stuttgart, Kevin Vogt fra Köln og Benjamin Hübner fra Ingolstadt bør også være fine forsterkninger for laget.

En viktig signering er Andrej Kramaric som spilte vårsesongen på lån fra Leicester. Den overgangen er nå permanent. Han scoret fem mål og hadde fire målgivende og var en viktig spiller i å snu den vonde trenden.

I vårsesongen gjorde også Nadiem Amiri sitt inntog i laget med fire mål og fire målgivende, og han utviklet seg raskt til en av ligaens mest spennende unge spillere. Amiri fyller 20 år i oktober.

For norske Tarik Elyounoussi ble det en svært skuffende sesong sist da han knapt var på banen. Hans framtid for laget er usikker.

Hoffenheim har en meget dyktig sisteskanse i Oliver Baumann. En av lagets viktigste spillere er den tyske landslagsspilleren Sebastian Rudy (11 A-landskamper) som kan spille både stopper og midtbane. Midtbane og angrep virker solid, men det er kanskje tynt bakover selv med solide spillere som Fabian Schär (sveitsisk landslagsstopper) og Niklas Süle og den tsjekkiske landslagsspilleren Ravel Kaderabek.

Spiller å se opp for:

Eduardo Vargas som ble toppscorer for Chile i Copa America Centenario i sommer, da de gikk seirende ut, kan og kanskje bør bli en nøkkelspiller for laget denne sesongen i jakten på en langt bedre tabellplassering. Man venter i alle fall mer fra spissen enn det 26-åringen klarte å få ut av sin første sesong i klubben. Den tidligere Napoli-spilleren har utvilsomt talent og kvalitet til å score mange mål.

Treneren:

Treneren Julian Nagelsmann var bare 28 år da han i februar ble ansatt som tidenes yngste Bundesliga-trener. Nagelsmann måtte gi seg tidlig som aktiv spiller på grunn av skade, og har i lengre tid vært regnet som et stort trenertalent. Det har vært kjent lenge at han skal ta over Bundesliga-laget til Hoffenheim etter å ha trent yngre lag, men det skjedde raskere enn Hoffenheim hadde regnet med. De prøvde seg med Huub Stevens i deler av forrige sesong, men mannen som berget Stuttgart i siste liten både våren 2014 og 2015, fikk det overhodet ikke til lengre nord i Badem-Württemberg.

Nagelsmann sier at han ikke vil være fornøyd med å havne på 13.-15. plass denne sesongen.

«Jeg ønsker så mye sukess som mulig, det vil si å vinne ligaen, selv om alle med litt fornuft vil innse at det blir tøft. Så langt har jobbet handlet om å ta poeng, ikke så mye på å utvikle laget. Nå kan jeg fokusere på det og med å gjøre det skal vi bli suksessfulle. Vi kan dominere kampene mer,» sier Nagelsmann før årets sesong.

Vurdering:

Det klare målet for laget er å havne på øvre halvdel denne sesongen.

Hoffenheim har utvilsomt en spennende trener og spennende stall, og viste kvaliteter i avslutningen av sist sesong som tilsier at de bør ha mulighet til å klatre betraktelig på tabellen. Vi tror på en sesong uten noen nedrykksstress. Tabelltips: 10. plass

 

Bilde: På Rhein-Neckar-Arena håper man på en mer behagelig sesong enn den forrige i nedrykkssumpen. (Foto: Wikimedia Commons)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -