Tannlegen skal fortsatt gå på pub før kamp

221

Etter Islands sensasjonelle europamesterskap i sommer, har den nye treneren Heimir Hallgrimsson tenkt å beskytte det som gjorde laget så unikt.

Tannlegen, som var assistenttrener under Lars Lagerbeck, vil fortsatt gå på pub. Det skjer dagen før kampen mot Finland torsdag.

Det var før en vennskapskamp mot Færøyene i 2012 at assistenttreneren gikk på puben Tolfan, der landslagets supportere møtes før kamp. Der annonserte Hallgrimsson laget, forklarte uttaket og snakket taktikk. Han har gjort det samme foran hver hjemmekamp etter det.

«Det var bare 12-15 gutter og jenter første gangen. Nå er plassen pakket. Det vil komme rundt 400 på torsdag,» sier Hallgrimsson til nyhetsbyrået Reuters.

- Annonse -

«Det var ikke bare laget som presterte i Frankrike, supporterne var helt fantastisk også,» understreker 49 år gamle Hallgrimsson.

«Vi har bygd et unikt forhold til fansen og mine besøk på puben har blitt en flott islandsk tradisjon. Jeg ønsker å beholde det som er unikt med oss. Selv om jeg nå er hovedtrener, vil det være respektløst å ikke gå,» forklarer han.

Hallgrimsson sier at de alltid ber folk om ikke å filme seansen på sine telefoner, slik at ikke noe blir gjort kjent for pressen.

«Ingen har gjort det hittil,» sier Hallgrimsson.

Birkir Bjarnason og Island, her i aksjon mot Østerrike i EM, spilte 1-1 i den første kvalifiseringskampen og møter Finland torsdag kveld. (Foto: Wikimedia Commons)
Birkir Bjarnason og Island, her i aksjon mot Østerrike i EM, spilte 1-1 i den første kvalifiseringskampen og møter Finland torsdag kveld. (Foto: Wikimedia Commons)

Bortsett fra at Lagerbeck har gitt seg og at Island har fått inn en tysk fitness-trener, er det lite som har skjedd etter at laget kom til kvartfinalen i EM – blant annet etter å ha slått ut England i åttedelsfinalen.

Ingen spillere har gitt seg (bortsett fra Eidur Gudjohnsen), teamet rundt laget er det samme og laget vil ikke prøve seg på noen ny taktikk.

«Vi spiller slik vi må. Vi har 30-40 prosent posession i kampene, så vi må være god til å forsvare oss, og vi må ha klart hva vi skal gjøre når vi vinner ballen,» sier Hallgrimsson.

Han skryter av at spillerne også velger klubblag slik at de får spille mange kamper.

«Våre spillere har vært lure, fornuftige, når det gjelder å velge klubb. Førsteprioritet er at de skal være i laget, ikke på benken til et høyprofilert lag. Vi har ikke mange spillere som sliter benken,» sier landslagssjefen.

Han viser blant annet til Hordur Magnusson, en lovende 23 år gammel forsvarsspiller som aldri slo gjennom i Juventus og ble lånt ut til Spezia og Cesena. I sommer signerte han for Bristol City i The Championship og er allerede en populær blant fansen etter en god start på sesongen.

Forventningene på Island er høye etter europamesterskapet, men Island var ikke så heldig med trekningen, og møter Kroatia, Tyrkia og Ukraina i Gruppe I på veien mot sitt første verdensmesterskap. Finland og nykommerne i denne sammenheng, Kosovo, trenger heller ikke bli noe walk-over.

«Det er den tøffste gruppen, den eneste med fire lag som deltok i EM. Fordelen er at den er så jevn,» sier Hallgrimsson, som startet med en sterk 1-1-kamp i Kiev borte mot Ukraina.

Selv om Hallgrimsson nå er hovedtrener, har han ikke lagt bort tannlegeutstyret. Nylig behandlet han en fotballspiller som mistet en tann under kamp nær klinikken hans på Vestmannaeyjar.

«Jeg tar ikke lenger timebestillinger, men jeg liker at mine fingre er opptatt med noe, så det blir for en eller to private klienter eller nødhjelp,» sier han, før han avslutter:

«Jeg er faktisk en ganske god tannlege…».

Islandsk fotballbragd

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -