Tar Özil assistrekorden til Henry allerede før nyttår?

1254

Arsenals tyske maestro har nå 15 målgivende pasninger på 16 Premier League kamper denne sesongen. Thierry Henry holder rekorden per nå med 20 målgivende pasninger på en hel sesong. Özil kommer så og si helt sikkert til å ta rekorden til Henry i løpet av sesongen, men kan han klare det allerede årsskifte?

Å ha 15 målgivende på 16 kamper er en helt vanvittig prestasjon, og det ikke tilfeldig at Arsenal scorer mye mål, selv om de burde ha scoret mye mer om vi ser på kvaliteten i angrepet til de rødkledde fra London. Özil serverte senest to målgivende i kampen mot Manchester City 21.12.2015. Da assisterte han Theo Walcott og Olivier Giroud og hjalp Arsenal til å slå sin tittelrival 2-1.

På boxing-day skal Arsenal reise til Southampton for å spille på St. Mary’s. Dette er en kamp tyskeren fint kan finne på å lage et par målgivende til om angrepspillerne til London-klubben er like påtente som det de har vært de siste par kampene. Jeg gjentar, Özil trenger bare 5 målgivende pasninger for å tangere rekorden til legenden Thierry Henry.

28. desember tar Arsenal imot nyopprykkede Bournemouth. Bournemouth har imponert de siste par kampene med seier over Chelsea og Manchester United, og uavgjort mot Everton. Men i teorien skal likevel Bournemouth være god skuring for Arsenal, og denne kampen er nok en sjanse for tyskeren til å tangere eller slå rekorden til den franske Arsenal legenden.

- Annonse -
Özil er 5 ifra for å tangere rekorden til Henry, tangerer han den før eller etter nyttår?
Özil er 5 ifra for å tangere rekorden til Henry, tangerer han den før eller etter nyttår?

Arsenal har altså 2 kamper igjen i 2015, og på 2 kamper vil det være vanskelig for Özil å ta rekorden til Henry. Men det er likevel fullt mulig at tyskeren klarer nettopp dette. Og om han ikke klarer det iløpet av disse to kampene, så klarer han det garantert før sesongslutt. Mesut Özil kommer til å skrive seg inn i historiebøkene til Premier League innen sesongslutt, og den endelige rekorden hans kommer nok til å stå i mange år fremover. Så sant det ikke skjer noe som kan ødelegge muligheten hans for å ta denne rekorden , som f.eks. en skade eller at han blir kjøpt av en større klubb i januar.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -