Ti oransje som har vært eller kommer til å være i ryktespaltene i januar

222

Transfervinduet åpner 1. januar, og det er tid for mange spekulasjoner og noen signeringer.

I nederlandsk fotball har det ikke gått særlig bra de siste årene med verken klubb- eller landslag, men fortsatt produseres det en del spillere og mange av disse kan være på vei bort fra sine nåværende klubber. Av forskjellige årsaker.

Her er en liste over nederlendere som ganske sikkert blir å finne i mange rykterspalter i ukene framover.

Memphis Depay:
Vingspilleren som gikk fra PSV til Manchester United i fjor sommer for 30 millioner pund har ikke funnet seg til rette på Old Trafford. Han har ikke fått sjansen i en eneste ligakamp fra start i høst, og det sies at Manchester United muligens vil si ja om noen legger 15 millioner pund på bordet for 22-åringen. Everton regnes som en favoritt til å kjøpe frisparkspesialisten, men det er ventet at Ronald Koeman vil få konkurranse både fra Roma, Fenerbahce, Milan, Spartak Moskva, Tottenham, Porto og Nice for landslagsspilleren.

- Annonse -

Riechedly Bazoer:
Det er allerede klart at Bazoer går til Wolfsburg. Da Bazoer fikk sin Ajax-debut under Frank de Boers ledelse i 2014 var det ventet at han kom til å bli en sentral spiller for Ajax i flere år, han var regnet som en av landets største taletner. I sommer da Peter Bosz gok over roret på Amsterdam Arena var det tidlig klart at Bazoer ikke var blant hans favoritter. Han ble tidlig droppet på førstelaget og det ble klart at han kunne finne seg en ny klubb. 19-åringen var linket både til Barcelona, Roma og Arsenal før han valgte Wolfsburg der målet på starten av det nye året blir å styre dem ut av nedrykksstriden i Bundesliga. Hvis Bazoer klarer å få ut sitt potensiale i Wolfsburg, går det nok ikke lang tid før større klubber kommer til å ta kontakt med hans agent.

Virgil van Dijk:
En av de største historiene i dette transfervinduet kan fort bli denne stopperen fra Southampton. Van Dijk har vært i storform for «The Saints» denne sesongen og store klubber som Manchester City, Liverpool og Chelsea skal være på banen. Men Southampton ønsker ikke å miste sin gode stopper uten en fight, og har satt en prislapp på 50 millioner pund. Spørs om det skremmer Manchester City, hvis de virkelig ønsker seg han…

Anwar El Ghazi:
I likhet med Bazoer er El Ghazi et av Ajax sine talenter som ikke ser ut til å være blant Peter Bosz’ favoritter. Vingen spilte fast førstelagsfotball under Frank de Boer, men nå er 21-åringen rangert bak både Amin Younes og Bertrand Traore i Ajax. Han har også hatt en krangel på trening i høst og han måtte trene med Jong Ajax i en måned. El Ghazi var tilbake på førstelaget mot slutten av sesongen, men Bosz har gjort det klart at han ønsker seg en ny ving. Roma, AC Milan, Lazio og Liverpool er nevnt som aktuelle klubber.

Quincy Promes:
Vingen har imponert for Spartak Moskva i høst med seks mål og sju målgivende pasninger i den russiske ligaen. Formen har ikke gått upåaktet hen i de største ligaene, og særlig nevnes Liverpool som neste stoppested etter at de ikke fikk signert Julian Draxler. Jürgen Klopp trener en ny ving, og selv om Promes nettopp har signert ny kontrakt med Spartak Moskva, har han en utkjøpsklausul ventelig rundt 20 millioner pund.

Rykte: Dette er vingen Liverpool vil hente fra russisk liga

Marco van Ginkel:
Midtbanespilleren er tilbake etter en ny skade og det er ventet at Chelsea-spilleren går på lån igjen. PSV, som hadde Van Ginkel på lån i andre halvdel av forrige sesong kan være favoritter og har allerede hatt samtaler med hans agent. Men det er ventet at de får konkurranse fra Inter. Å gå tilbake til PSV vil muligens være et fornuftig valg i forhold til å hjelpe seg selv tilbake etter skaden og PSV tilbake i tittelkampen i Eredivisie. Van Ginkel er 24 år og har ikke tid til å slite benken lenger. Han har seks måneder på å vise seg fram i forhold til å bli solgt fra Chelsea til sommeren.

Rick Karsdorp:
2016 har vært et fantastisk år for Karsdorf. Han har etablert seg som den beste høyrebacken i Eredivisie og har fått sin debut for A-landslaget. Den 21 år gamle Feyenoord-spilleren sies særlig å ha imponert Manchester United, men har kontrakt med den nederlandske ligalederen fram til 2020. Når Feyenoord nå ser at de kan få sin første ligatittel siden 1999, er det nok klart at det må et ganske høyt tilbud på bordet før de lar Karsdorp dra allerede i januar.

Wesley Hoedt:
Lazio-trener Simone Inzaghi må trolig redusere stallen i januar og en av spillerne som kan være på vei bort er stopperen Wesley Hoedt, som har sittet på benken i det siste. 22-åringen kom til Lazio på fri transfer fra AZ Alkmaar sommeren 2015 og spilte 35 kamper forrige sesong, men unggutten har slitt denne sesongen med bare seks kamper. Skifter han klubb i januar, er trolig en retur til Eredivisie eller en tysk klubb mest sannsynlig.

Ryan Bebel har funnet tilbake formen i Deportivo La Coruna, men fortsetter ikke for dem. (Foto: Wikimedia Commons)

Ryan Babel:
30-åringen fikk terminert sin kontrakt med Al-Ain sist sommer og dro i stedet til Deportivo La Coruna på en korttidskontrakt som nå går ut ved årsskiftet. Babel har funnet tilbake til god form i Spania og har fem mål på 12 kamper for La Coruna. De har ønsket å forlenge kontrakten, men Babel har sagt nei og går trolig til Besiktas i Tyrkia. De har tilbudt den tidligere Liverpool- og Ajax-spilleren en lukrativ kontrakt fram til sommeren 2019.

Luciano Narsingh:
24-åringen har bare seks måneder igjen av kontrakten med PSV Eindhoven, og han er sterkt linket bort. I England har han vært linket til Swansea, men etter at Bob Bradley fikk sparken spørs det hvor aktuelt det er nå. Det var ventet at Narsingh ville bli en stor stjerne i PSV da han kom fra Heerenveen i 2012, men han har ikke fått ut sitt potensial på Philips stadion og trenger kanskje en ny start på karrieren.

(Kide: Football-Oranje.com)

 

 

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -