Tidenes bunnlag tangerer Manchester United rekord

434

Hva har Serie A-bunnlag Benevento og The Red Devils til felles? De er klubbene med tidenes verste seriestart i et topp fotballand.

På tross av en bra innsats mot Juventus på Juventus Stadium, hvor de til og med ledet i pause, tapte Benevento 2-1 til slutt. Dette var det tolvte strake tapet.
En negativ rekord som, merkelig nok, har hørt til Manchester United for nesten et hele århundre. Det var 1930 og United hadde en forferdelig start i First Division. De tapte 12 kampene fra august til oktober. En hjemmeseier mot Birmingham i 1. november stoppet rekken, men det endte med nedrykk likevel.
Klubben fra Campania fylke har nå en rimelig sjanse til å score sitt første poeng mot Sassuolo etter landslagspause.

Usannsynlig Serie A debutant

Benevento verken forventet elle planlagt opprykk fra Serie B i fjor. Egentlig var de nyopprykket fra Serie C og det var allerede imponerende nok at de hadde en solid sesong.
Femteplass var nok til å bli med i playoff, og der skjedde det utrolige.
Dessverre har klubben ikke resursene til å forvandle en brukbar Serie B spillerstall til noe som kan holde sitt på toppnivå.
TV-rettighetene i Italia er litt mindre enn 1 milliard euro, og småklubbene får bare rundt 30 millioner. Ikke not til å hente inn spillere som kan garantere kvalitet og rutine. Det blir enda tøffere når det dreier seg om en total debutant som Benevento, uten tradisjon og med begrenset tiltrekning og popularitæt.

Svak stall, dårlig fotball

Altså måtte «Heksene» nøye seg med låneavtaler og med relativt billige overganger. De få som har spilt i Serie A før gjorde det på bunnivå og ofte som andrevalg hos andre klubber.
Bare Danilo Cataldi og Marco D’Alessandro er temmelig gode, men ingen av dem kan lede et Serie B-lag over streken.

- Annonse -

Amato Ciciretti scoret en perle av en frispark på Juventus Stadium, et feelgood øyeblikk som likevel ikke komme til å redde sesongen. Trenerbytte har hittil ikke hjulpet mye heller. Likevel må det sies at det tar mer enn De Zerbi til å snu trenden med en såpass svak stall.

Det er lov å håpe

Lagets eneste håp er at noen av Serie As middelhavsfarere skal slappe av rundt februar allerede. Det har skjedd i fjor, da Crotone fullførte en utrolig og uforutsigbar comeback, det kan fortsatt skje i år. Spesielt for nivået i bunnstriden er enda lavere enn i fjor, hvis man kan tro på dette!
Benevento har vel vist noen glimt av god fotball og har tapt kamper de kunne ha tatt poeng i med litt mer flaks, fokus og rutine.
Noen forsterkninger i januar bør komme hvis de vil holde drømmen levende. Ellers risikerer de å sette mange nye negative rekorder i Serie A og, muligvis, i internasjonal fotball.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -