Tidlig straffe og scoring fra 45 meter: Freiburg stoppet Mönchengladbach

126

(Freiburg – Mönchengladbach 3-1) Etter at Mönchengladbach hadde samlet ti poeng i de siste fire kampene, tapte laget for andre gang denne sesongen. Freiburg, som blant annet scoret på et tidlig straffespark og et sent langskudd, ble for sterke for Mönchengladbach.

Etter kun ti sekunder pekte dommer Robert Hartmann på straffemerket. Mönchengladbachs sisteskanse Yann Sommer hadde felt Luca Waldschmidt i boksen. Nils Petersen konverterte straffesparket.

Mönchengladbach tok deretter styringen og hadde noen minutter senere muligheten til å utligne. Thorgan Hazards innlegg headet Nico Elvedi i stolpen.

Etter tjue minutter ble det på nytt straffespark, denne gangen for bortelaget. Dominique Heintz felte Daniel Stindl, og Hazard utlignet fra elleve meter.

Etter utligningen var kampen jevn, men uten store målsjanser. Unntatt noen halvsjanser på begge sider skjedde det ikke noe nevneverdig før pausen.

Selv om Mönchengladbach så ut til kontrollere kampen i begynnelsen av andre omgang, scoret hjemmelaget på nytt etter ti minutter. Janik Haberer slo et lavt innlegg i feltet og Waldschmidt sendte Freiburg i ledelsen.

Mönchengladbach prøvde deretter å sette press på Freiburg. Gjestene hadde ballen mest, men var ikke kreative nok til å bryte ned Freiburgs forsvar. Freiburg, derimot, forble farlige ved kontringer.

Kampen ble avgjort for godt på overtid. Sommer slo ballen fra sidelinja i midtsirkelen. Der stod Lucas Höler og hamret ballen i åpent mål fra 45 meter.

Etter seieren har Freiburg nå tolv poeng og ligger på midten av tabellen. Mönchengladbach har 17 poeng.

[pro_ad_display_adzone id=»44947″ info_text=»- Annonse -» info_text_position=»above» font_color=»undefined» font_size=»11″]