Tidligere VM-helt på vei til PSV

101
Mario Götze. Bilde: Steindy, Wikimedia.

PSV Eindhoven er nære å signere Mario Götze. Tyskeren skal allerede ha vært på legesjekk i den nederlandske byen.

– Ja, jeg er i Eindhoven nå, bekrefter Götze til den tyske avisen Bild. Tidligere hadde allerede nederlandske Voetbal International berettet om overgangen.

28-åringen skal signere en toårskontrakt i Eindhoven. Overgangen forventes å være offisiell i løpet av kort tid. I Nederland stenger overgangsvinduet ved midnatt.

Götze er mest kjent for den avgjørende scoringen i VM-finalen 2014. I den andre ekstraovergangen scoret den offensive midtbanespilleren Tysklands seiersmål mot Argentina og kunne feire VM-gull med landslaget.

Les også: Rooney kritisk til Manchester Uniteds Sancho-jakt: Mener klubben bør prøve å signere Spurs-stjerne

I Bundesliga begynte han karrieren i Dortmund, før han i 2013 signerte for Bayern München. Etter tre ikke tilfredsstillende år i München returnerte han til Dortmund. Helseproblemer og ujevne prestasjoner sørget imidlertid for at Götze ofte ikke kunne innta en hovedrolle på banen. Etter kun 15 kamper i 2019/20-sesongen fikk han ikke ny kontrakt i Dortmund.

Götze har til sammen spilt 213 kamper i Bundesliga (57 mål) og 63 landskamper (17 mål). I tillegg til VM i 2014, har han også vunnet fem serie- og fire cupgull.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Kommentarer

kommentarer