TILBAKEBLIKK: Dagen da hodet ble brukt feil.

181

TILBAKEBLIKK: Dagen da hodet ble brukt feil.

På denne dagen i 2009 på vei inn i det travle juleprogrammet annonserte Queens Park Rangers at manager Jim Magilton var suspendert. Dette kom som et resultat av at Magilton to dager før hadde skallet ned en av sine egne spillere.

Queens Park Rangers hadde 7. Desember 2009 gått på sitt tredje tap på sine fire siste kamper. Et 3-1 tap borte mot Watford. Den svake poengfangsten sendte “The Hoops” ned på en foreløpig 10. plass i Championship, noe som skal ha fått manager Magilton til å rase. I tunnelen ut fra gressmatta på Vicarage Road skal det ha oppstått uenigheter mellom Magilton og hans midtbanespiller Ákos Buzsáky. Og det hele endte med en nedskalling av sistnevnte.

Ákos Buzsáky var en godt likt spiller på Loftus Road, og fikk etterhvert kallenavnet "The White Pele" hos fansen. Foto: qpr.co.uk
Ákos Buzsáky var en godt likt spiller på Loftus Road, og fikk etterhvert kallenavnet “The White Pele” hos fansen. Foto: qpr.co.uk

Man må vel kunne si at det ikke alltid er en løsning å bruke hodet, ikke på denne måten i hvert fall. Magilton ble suspendert to dager etter hendelsen. Men hevdet at det var en feil i rapporten og at det bare hadde vært en uenighet dem i mellom. Klubben så ikke ut til å tro på managerens forklaring og etter en uke med etterforskning av episoden ble de enige om å avslutte kontraktsforholdet.

Queens Park Rangers endte sesongen på en 13. plass. Og midtbanespilleren Buzsáky fortsatte sin karriere på Loftus Road frem til 2011/12-sesongen. Med opprykket til Premier League i 2011 som sitt høydepunkt. Ungareren la opp som fotballspiller i 2015. Men hans tidligere manager Jim Magilton fortsatte karrieren som manager etter den kontroversielle hendelsen, og er idag trener for det nord-irske U21 fotballandslaget.

Jim Magilton er forøvrig ikke den eneste som har blitt beskyldt for å ha skallet ned en spiller. Tony Pulis (manager i West Bromwich) skal angivelig ha skallet ned sin spiss James Beattie etter et 2-0 tap mot Arsenal i 2009. Da som manager i Stoke. Grunnen til opptøyene skal ha vært at Pulis hadde kansellert spillernes juleselskap pga. dårlige prestasjoner.

LES OGSÅ: TILBAKEBLIKK: Kampen med den negative rekorden

 

TILBAKEBLIKK er et fast innlegg som vil publiseres hver fredag på fotballnerd.no. Innleggene vil ta for seg tidligere fotballspillere eller hendelser som har funnet sted på den gjeldende datoen, og i all hovedsak ta utgangspunkt i engelsk liga. Dersom du har noen artige fakta for den gjeldende datoen så er du hjertelig velkommen til å dele den med oss i kommentarfeltet nedenfor!

Kommentarer

kommentarer