TILBAKEBLIKK (julespesial): Sir Alex 2000. mål, Chelseas største seier, og siste kamp på Belle Vue spilles.

135

TILBAKEBLIKK (julespesial): Sir Alex 2000. mål, Chelseas største seier, og siste kamp på Belle Vue spilles.

23. Desember betyr lille julaften, og opp igjennom årene har det vist seg å være en svært begivenhetsrik dag i engelsk fotball. Her finner du noen av de uforglemmelige øyeblikkene.

 

Sir Alex 2000. mål i Manchester United

23. Desember i 2006 scorer Manchester United sitt 2000. mål under daværende manager Sir Alex Ferguson. De røde djevlene var på besøk på Villa Park og sikret seg en 3-0 seier. Det som kanskje gjør denne historien ekstra artig er at daværende Chelsea-manager Jose Mourinho hadde uttalt før kampen at han ikke trodde Manchester United kom til å trone øverst på tabellen på julaften. De lå nemlig å jaget tabelltoppen to poeng bak. Og det så lenge ut til at han skulle få rett.

Wayne Rooney og Ruud Van Nistelrooy var benket til fordel for Luis Saha, som ikke klarte å sette fyr på dette United-laget. Men rundt kvarteret ut i andre omgang stod Cristiano Ronaldo på rett plass til rett tid da Gary Cahill måtte gi en retur på et skudd fra Paul Scholes. Portugiseren fikk dermed æren av å score Manchester Uniteds 2000. mål under Fergusons ledelse. Like etterpå satt Scholes inn 2-0, før Ronaldo fastsatte resultatet til 3-0 fem minutter før slutt.

- Annonse -
Cristiano Ronaldo kunne trekke på smilebåndet etter å ha scoret Manchester Uniteds 2000. mål under Ferguson, og for å beholde førsteplassen i ligaen til jul. Foto: Martin Rickett
Cristiano Ronaldo kunne trekke på smilebåndet etter å ha scoret Manchester Uniteds 2000. mål under Ferguson, og for å beholde førsteplassen i ligaen til jul. Foto: Martin Rickett

Manchester United lå dermed på førsteplass på julaften, og endte opp med å ta gullet foran Chelsea da kalenderen viste 13. Mai. Det var Manchester Uniteds 16. ligatittel.

 

Den siste kampen spilles på Belle Vue

23. Desember 2006 spilles den siste offisielle fotballkampen på stadion Belle Vue. Årsaken er at Doncaster Rovers, laget som spilte der, hadde fått nytt stadion. Stadoinet ble bygget i 1922 med en kapasitet til 7000 tilskuere. I 1938 skjedde det en utbygging og det var nå plass til hele 40 000 tilskuere. Men tilstanden i fotballklubben Doncaster Rovers var ikke alltid like rosenrød. På slutten av 1900-tallet gikk formuen ned og økonomier ble trangere. Det hjalp heller ikke på at det i 1987 ble funnet grunn til å starte gruvedrift under «Popular Stand». Dermed sank tilskuerkapasiteten igjen til like under 5000.

Elendigheten stanset ikke der. I juni 1995 stod plutselig hovedtribunen i fyr og flamme, og det ble gjort politietterforskning. Hele ni måneder senere kom det frem at formannen i klubben, Ken Richardson ble funnet skyldig i brannpåstiftelsen. Han hadde betalt tre andre menn 10 000 pund for å sette fyr på tribunen. Alle endte i fengsel.

Til tross for en ny renovering i 2003 ble det allerede klart at klubben skulle flytte til Keepmoat Stadium hvor de enda holder til i dag. Den siste kampen ble altså spilte på lille julaften i 2006 mot Legue One-lederen Nottingham Forest. Hjemmelaget avsluttet historien på Belle Vue med en 1-0 seier, og forsvarsspilleren Theo Streete ble den siste til å score der.

Det siste kampprogrammet utgitt på Belle Vue, 23. Desember 2006.
Det siste kampprogrammet utgitt på Belle Vue, 23. Desember 2006.

I 2007 ble hovedtribunen for alvor ødelagt da en gasslekkasje utartet seg til en eksplosjon. Restene av stadion ble sett på som et usikkert område, og ble etterhvert revet helt ned til bunnen.

 

Chelseas største seier kommer mot Aston Villa

23. Desember 2012 var det igjen Aston Villa som skulle slås for å lage historie. Hjemme på Stamford Bridge vant Chelsea hele 8-0 mot laget fra Birmingham. Dette blir stående igjen som Chelseas største seier, og som den kampen med flest målscorere (7). En lite pen måte å gå inn mot det nye året for Aston Villa. Til tross for dette måshowet endte de blåe på en 3. plass i serien den sesongen. Men kunne feire at de hadde vunnet Europa League, en mager trøst etter å ha blitt slått ut i gruppespillet i Champions League.

I videoen under kan du se høydepunkt og målene fra kampen.

https://youtu.be/z9_1dpaxkUk

 

TILBAKEBLIKK er et fast innlegg som vil publiseres hver fredag på fotballnerd.no. Innleggene vil ta for seg tidligere fotballspillere eller hendelser som har funnet sted på den gjeldende datoen, og i all hovedsak ta utgangspunkt i engelsk liga. Dersom du har noen artige fakta for den gjeldende datoen så er du hjertelig velkommen til å dele den med oss i kommentarfeltet nedenfor!

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -