TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 7 – Lillestrøm

780

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 7 – Lillestrøm

Nr. 7 – Lillestrøm Sportsklubb

Før fjorårets sesong ble Lillestrøm tippet nord og ned av så å si samtlige eksperter som mente den økonomiske situasjonen i klubben ville påvirke det sportslige for sterkt til at 2014 kunne bli noe annet enn en kamp mot å unngå nedrykk. Med Magnus Haglund i spissen motbeviste «fugla» alle spådommer så til de grader. Tross en relativt tynn spillerstall og blodrøde økonomiske tall, fullførte den tradisjonsrike klubben sesongen med en meget imponerende 5. plass etter blant annet å ha gjort ærverdige Åråsen Stadion til et fort.

Lillestrøm er fortsatt det laget i Tippeligaen, sammen med Start, som lider mest av økonomisk skakkjørthet for øyeblikket og er i tillegg, som eneste lag, trukket ett poeng som følge av dette. Siden forrige sesong har laget byttet trener, inn har nemlig islandske Runar Kristinsson kommet, som for øvrig også var Lillestrøm-spiller fra 1997 til 2000. Kristinsson tar med seg solid erfaring som trener for Islands beste lag, KR Reykjavik, de siste fire sesongene.

Vinterens treningskamper har vært relativt gode for Lillestrøm, kun med unntak av et skuffende 1-3 tap mot Sarpsborg 08. Selv om årets stall ser noe tynn ut, sitter klubben på noen virkelig kvalitetsspillere i flere ledd. Origi og Udjus er et meget godt keeperpar, Kippe og nyinnkjøpte Rexhepi er to stoppere man vet hva man får av og ikke minst på backplassene kan Lillestrøm skilte med to spillere av høy, høy klasse i Stian Ringstad og Bjørn Helge Riise. Midtbanen deres består også av gode navn, men det er først og fremst forover på banen Lillestrøm utmerker seg. Her har de mange alternativer i bl.a. Moryke Fofana, Fred Friday, Erling Knudtzon, Amahl Pellegrino og innhentede Arni Vilhjalmsson. Dette er spillere som alle vet hvor målet står.

- Annonse -

Grunnen til at Lillestrøm i år ikke er plassert høyere enn en 7. plass er først og fremst den økonomiske situasjonen. Flere spillere på laget er hete salgsobjekter som klubben fort kan bli tvunget til å selge utover i sesongen. Troppen er i tillegg ikke veldig bred, så eventuelle skader på nøkkelspillere kan fort ødelegge en del. Skulle Lillestrøm imidlertid virkelig finne flyten slik som de gjorde i fjor, er det heller ikke noe som taler imot at laget kan gjøre en enda bedre sesong enn den forrige. De har i hvert fall kvaliteter nok både offensivt og defensivt til å klare nettopp det.

KristinssonTidligere KR Reykjavik-trener Runar Kristinsson er klar for et nytt eventyr med Lillestrøm.

 

Vurdering:

Plusser (+):

  • Meget sterk offensiv slagkraft i blant andre Fofana, Friday, Knudtzon, Pellegrino og Vilhjalmsson.
  • Har hentet en spennende trener i Runar Kristinsson, som også kjenner klubben godt som spiller.
  • Et meget godt keeperpar i Udjus og Origi.
  • Frode Kippe er en bærebjelke i klubben og en forsvarskjempe av rang som blir viktig også i år – både offensivt og defensivt.
  • Besitter kanskje ligaens beste backpar i Ringstad og Riise.

 

Minuser (-):

  • Noe utsatt for skader, spesielt i forsvarsleddet.
  • Lider i aller høyeste grad av økonomisk skakkjørthet og kommer kanskje til å miste sentrale spillere i løpet av sesongen som følge av dette. Klubben må i tillegg starte sesongen med ett minuspoeng.
  • Petter Vaagan Moen var i fjor en viktig bidragsyter til at Lillestrøm klarte å oppnå den flotte tabellplasseringen. Han er nå Strømsgodset-spiller.

 

Antatt førsteellever:

Arnold Origi – Bjørn Helge Riise – Frode Kippe – Lum Rexhepi – Stian Ringstad – Markus Brændsrød – Finnur Margeirsson – Marius Lundemo – Moryke Fofana – Arni Vilhjalmsson – Fred Friday

 

Se opp for:

Stian Ringstad. På sitt beste er 23-åringen en av Norges beste backer, både offensivt og defensivt. Storspilte forrige sesong. Fikk også sin A-landslagsdebut i 2014.

RingstadStian Ringstad debuterte på A-landslaget mot Frankrike i mai i fjor. 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -