To Rapinoe-straffer sikret USA avansement mot Spania

96
Rapinoe Bilde: Ampatent, Wikimedia.

(Spania – USA 1-2) USA fikk ingen enkel oppgave mot et godt organisert spansk lag. To straffespark sendte amerikanerne til kvartfinalen.

Etter en god spansk åpning var det likevel USA som tok ledelsen. Rose Lavelle ble felt av Maria Leon i boksen etter fem minutter. USA fikk tildelt et straffespark som Megan Rapinoe konverterte.

Kun tre minutter senere utlignet Spania. Alyssa Naeher spilte en kort pasning på Becky Sauerbrunn. Lucia Garcia vant ballen mot Sauerbrunn og spilte den mot Jenni Hermoso. Spissen skrudde ballen i krysset.

Etter utligningen dominerte USA kampen og var offensive. Likevel skapte amerikanerne kun få mulighet i første omgang. Sandra Paños reddet mot Rapinoe etter Lavelles sterke pasning. Julie Ertz skjøt ballen over tverrliggeren fra ti meter.

Etter halvspilt omgang ble Spania, som forsvarte seg godt, modigere igjen. Spanjolene var hyppigere i og rundt den amerikanske sekstenmeteren, uten at det oppstod noen store sjanser.

I andre omgang var kampen jevn. Begge lag var offensive og særlig Spania var aggressive i duellene. På denne måten ble flyten i spillet ødelagt. Dermed oppstod det nesten utelukkende halvsjanser. De beste mulighetene hadde Lavelle og Patri Guijarro som begge bommet på mål.

Tjue minutter før slutt pekte dommeren på nytt på straffemerket. På nytt ble Lavelle felt, denne gangen av Virginia Torrecilla. Etter videodømming ble straffesparket stående og Rapinoe scoret sitt andre for dagen fra elleve meter.

Kort tid senere skrudde Rapinoe ballen så vidt forbi lengste hjørne, før Spania ble veldig offensive. Spanjolene flyttet opp laget, men var for upresise i den siste tredjedelen og skapte ingen målsjanser.

USA tok seg videre til kvartfinalen. Der venter vertsnasjonen Frankrike på amerikanerne.