To raske scoringer sørget for Bayern-seier

128

(AEK Athen-Bayern München 0-2) Tyskerne med to raske scoringer sørget for tre poeng i bortekampen i gruppespillet av Champions League.

Javi Martinez og Robert Lewandowski scoret hvert sitt mål i bortekampen mot AEK Athen. På forhånd var gjestene fra sør tyskerne soleklare favoritter mot ett av de svakeste lagene i hele Champions League-gruppespillet. Kampen startet med et enormt overkjøring av hjemmelagets mål, det uten at gjestene fra München fikk ballen bak Vasilios Barkas i AEK Athen. Allerede etter bare elleve minutter spilt av kampen på Olympiastadion i Athen, var gjestene frempå ved Robert Lewandowski uten at polakken får ballen i mål.

Bayern styrer det meste av det som skjedde utenpå banen, og det var bare snakk om udyktighet for at gjestene ikke fikk ballen i mål.  Nesten en halvtimen spilt gikk det før hjemmelaget fikk sin ordentlig sjanse etter halvtimenspilt, AEK Athen avanserer forover og Petros Mantalos kommer til avslutning. Headingen blir klarert av Mats Hummels i Bayern forsvaret.  To minutter senere kommer Lewandowski frempå og får fyrt av et skudd, ballen stryker stolpen, og lagene går til pause på 0-0.

I andre omgangen starter Bayern München voldsomt rotete. Minutter senere kommer gjestene frempå, etter at Javi Martinez mister ballen på egen banehalvdel, og Tasos Bakasetas får løsnet av et skudd som ikke blir farlig for Manuel Neuer. Drøye timen spilt får Arjen Robben en gigantisk mulighet, når han får fyrt av et skudd, som keeper får avverget. Så like etterpå får Viktor Klonaridis en kjempe målsjanse for AEK Athen, men han klarer ikke å sette ballen i mål. Bare minuttet senere kommer scoringen for Bayern München, etter mye frem og tilbake, er det Javi Martinez som setter ballen i mål til 0-1.

Så tre minutter sener kommer det avgjørende målet i Athen, etter flott spill av Rafinha er det Robert Lewandowski som setter den i mål.  Bayern fortsetter å angripe i Athen, og denne gangen er det Niklas Süle som får løsnet av et skudd men som gå utenfor.  Ti minutter før slutt kommer vertene på en kontring, men Lucas Boye som kom seg løs inni feltet fikk ikke snudd, seg i rett tidspunkt og ballen trille ut sidelinjen. Bayern München avanserer forover, men Thiago Alcantara avslutter utenfor. På overtiden får AEK Athen en siste sjanse, til en redusering, men det går utenfor. Dermed vinner Bayern 0-2 på bortebane.

[pro_ad_display_adzone id=»44917″ info_text=»- Annonse -» info_text_position=»above» font_color=»undefined» font_size=»11″]