To scoringer rett før pausen da Stabæk og Lillestrøm spilte uavgjort

121

(Stabæk – Lillestrøm 1-1) Både Thomas Lehne Olsen og Franck Boli scoret rett før pausen da Stabæk og Lillestrøm delte poengene. LSK-spissen bommet på et straffespark i andre omgang.

Stabæk styrte kampen i begynnelsen, mens Lillestrøm var for passive, særlig på midtbanen. Det var også hjemmelaget som skapte kampens første målsjanse. Ola Brynhildsen kom alene med keeper etter en lang pasning. Avslutningen gikk rett på Marko Maric.

Ellers skjedde det lite foran målene. Stabæk kom seg ikke forbi Lillestrøms forsvarsrekke, mens gjestene ofte slo høye, lange og ufarlige pasninger. Kun Kristoffer Ødemarksbakken havnet i en god posisjon etter en pasning av Moses Ebiye, men ødela muligheten med en dårlig berøring.

Etter 44 svake minutter på Nadderud ble omgangens siste minutter meget underholdende. I det siste ordinære minuttet tok bortelaget ledelsen. Thomas Lehne Olsen slo et hjørnespark mot første stolpe. Ballen passere samtlige spillere og gikk rett i mål.

Stabæk svarte omgående. Emil Bohinen, som ble byttet inn for skadede Tyrell Rusike, fikk ballen på høyre side og slo et innlegg i boksen. Der stod Franck Boli og brassesparket ballen i nettmaskene.

Fem minutter etter pausen hadde Lehne Olsen en kjempemulighet til å score sitt andre for dagen. Steinar Strømnes spilte ballen med hånden i egen sekstenmeter og Lillestrøm, som allerede kunne ha fått straffespark i første omgang, fikk muligheten fra elleve meter. Marcus Sandberg reddet mot Lehne Olsen.

Straffesparket etter femti minutter var kampens siste målsjanse. Under vanskelige baneforhold var ballen mest på midten. Som i første omgang klarte Stabæk kun sjeldent å komme seg forbi Lillestrøms forsvarsrekke. Lillestrøm var svake i etablert angrepsspill og prøvde å slå lange pasninger.

En dårlig fotballkamp endte til slutt uavgjort. Neste søndag tar Lillestrøm imot Ranheim, mens Stabæk reiser til Molde.