To straffescoringer da Hoffenheim og Schalke spilte uavgjort

90

(Hoffenheim – Schalke 1-1) Bundesliga-kampen på lørdag kveld mellom Hoffenheim og Schalke endte uavgjort. Videodømming og straffespark spilte en avgjørende rolle.

Begge lag hadde gode muligheter i første omgang. Hoffenheim begynte best, satte press på Schalke og kom til sjanser. Steven Zuber hadde tre muligheter i løpet av de første fem minuttene. Han bommet, klarte ikke å overvinne Ralf Fährmann og traff til slutt tverrliggeren. Fährmann reddet også mesterlig mot både Kerem Demirbay og Joelinton.

Etter hvert kom Schalke seg bedre inn i kampen og kreerte noen muligheter. De to beste hadde Guido Burgstaller. Oliver Baumann reddet østerrikerens første forsøk og ti minutter senere bommet Schalke-spissen på mål.

Tre minutter før pausen fikk Hoffenheim tildelt et straffespark. Daniel Caliguiri skjøt ballen i Zuber og fra Hoffenheim-spilleren spratt den tilbake i Caliguiris arm. Etter videodømming revurderte dommer Robert Kampka avgjørelsen og bestemte seg for å ikke dømme straffespark – en riktig avgjørelse.

I andre omgang kreerte begge lag kun få sjanser. Omgangens første mulighet ledet til kampens første scoring. Bastian Oczipka spilte ballen med hånden i boksen og denne gangen var situasjonen entydig: straffespark til Hoffenheim. Andrej Kramaric scoret fra elleve meter.

Tolv minutter senere ble Caliguiri felt av Ermin Bicakcic og denne gangen var det Schalke som fikk tildelt straffespark. Nabil Bentaleb konverterte straffesparket.

I kampens siste kvarter hadde begge lag noen muligheter. Baumann reddet mot Bentalebs volley og Westen McKennies heading. På den andre siden klarte Joelinton ikke å overvinne Fährmann på overtid.

Med 21 poeng ligger Hoffenheim på sjette plass. Schalke har 14 poeng og ligger foreløpig på ellevte plass.