To Ull/Kisa-spillere klare for islandsk fotball

365
Bilde: Aleksander Gjengedal Sunde, Fotballnerd.no.

Bilde: Aleksander Gjengedal Sunde, Fotballnerd.no.

Martin Søreide og Sander Forø drar fra Ull/Kisa til islandske Haukar.

Haukar spiller på tredjenivået i islandsk fotball. Klubben holder til i Hafnarfjördur, rundt ti kilometer fra hovedstaden Reykjavik. Laget avsluttet 2020-sesongen på femteplassen (av tolv lag). I år er klubbens målsetting å rykke opp. Klubbens hovedtrener er Ull/Kisas tidligere utviklingssjef og rekruttrener Igor Kostic.

– Vi har pratet åpent med Martin og Sander om ulike løsninger i lengre tid og tror dette er riktig for at de skal utvikle seg videre. At denne muligheten kom via Igor er veldig spennende og dette blir helt sikkert en opplevelse de kommer til å huske resten av livet, sier Ull/Kisas sportslige administrator Fredrik Vestgård til klubbens hjemmeside.

- Annonse -

Les også: FFK legger nytt kunstgress

Søreide ble tatt opp i Ull/Kisas a-stall på permanent basis i 2019. I den første sesongen for a-laget var han på banen i åtte seriekamper. Flere skader bidro til at 20-åringen kun fikk to kamper til for Ull/Kisa i 2020. Høsten i fjor var 20-åringen på lån i Kvik Halden.

– Det blir veldig spennende å oppleve noe nytt. Jeg har vært her i mange år, så det blir gøy å få noen nye opplevelser, siteres Søreide.

Les også: Fagermo til Fotballnerd: – Jeg er kommet for å vinne

Forø signerte sin første proffkontrakt med Ull/Kisa i november 2019. I 2020-sesongen var angrepsspilleren en del av førstelaget, og ble byttet inn fire ganger. 20-åringen har så langt tilbrakt hele karrieren i Ull/Kisa.

– Det blir godt å komme seg ut av huset hjemme. Jeg gleder meg veldig. – Jeg vet det er en klubb som har spilt høyt i divisjonene. De har også et håndballag som er veldig bra på lands- og verdensbasis. Vi kommer til et sted som har gode tradisjoner og som er veldig spenndende, sier Forø.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -