Tok første stikk i semifinalen

165

Tirsdag kveld gjestet Napoli Juventus stadium til første kamp i semifinalen i Coppa Italia, i håp om å få med seg et godt utgangspunkt før returmøtet.

Juventus var ubeseiret hjemme så langt denne sesongen, og det skulle vise seg å bli en relativt enkel dag på jobb for «den sorte dame».

Første del av kampen var preget av dårlig ballspill fra begge lag, hvor ingen klarte å etablere noe. Men etter hvert skulle det første målet for kvelden komme. Lorenzo Insigne har hatt en god sesong for Napoli, og etter drøye trettifem minutter slo den fotrappe italieneren en fantastisk ball til José Callejon som var iskald mot Neto i Juventus-buret.

Rask scoring

Folk hadde så vidt rukket å komme ut av pølsekøene på stadion før det skulle bli jubel for hjemmelaget. En klønete Kalidou Koulibaly felte en Juventus spiller inne i boksen, og da hadde ikke kveldens dommer Paolo Valeri noe annet valg enn å blåse straffespark. Spissjuvelen Paulo Dybala sendte Pepe Reina feil vei, og dermed var utligningen et faktum.

I underkant av tjue minutter senere skulle Juventus’ andre spiss, Gonzalo Higuain notere seg for nettkjenning. Innlegget fra Juan Cuadrado så i utgangspunktet ufarlig ut, men en tabbe fra Pepe Reina førte til at målet stod tomt, og da kunne den kliniske argentineren sette ballen inn fra skrått hold.

Omdiskutert straffesituasjon

Fem minutter senere kom dommer Valeri i fokus da han blåste nok en straffe for hjemmelaget. Cuadrado satte stor fart mot Napoli-målet og ut kom Pepe Reina som så ut til å være på ballen samtidig som han felte colombianeren. Straffe ble gitt likevel, og nok en gang var Dybala iskald fra krittmerket.

3-1 til hjemmelaget ble også sluttresultatet på Juventus Stadium. Et svært godt utgangspunkt for Torino-klubben. Ikke så godt for Napoli som har en stor jobb foran seg i returoppgjøret som spilles 5. april.