Toppfotballen i Norge stoppes til april

298
NFF Logo

Coronaviruset setter sitt preg på Norge. Fotballen rammes hardt. Norges Fotballforbund setter inn kraftige tiltak for hindre smitte.

All norsk toppfotball stoppes i første omgang frem til 15. april. I praksis betyr dette at Eliteserien, Toppserien, 1. divisjon for både damer og menn, Postnord-ligaen og Norsk tipping ligaen blir utsatt. Også cupkamper er utsatt. Fra med i dag 12. mars er også treningskamper over hele landet avlyst.

Rådet fra myndighetene og forbundet er at all fotballaktivitet stopper opp. Det betyr at treninger, samlinger og treningskamper er avlyst. Klubbene som er usikre eller har spørsmål bes henvende seg til sin lokale fotballkrets.

Dette vill påvirke over 370000 spillere i hele landet. Forbundet har et stort ansvar og vill sammen med idrettsforbundet følge situasjonen tett fremover. Situasjonen tas på alvor og i likhet med resten av norsk idrett følger forbundet råd og anbefalinger fra myndighetene for å unngå smitte og spredning av smitten.

- Annonse -

Kampene i topp og breddefotballen blir tidligst spilt første helgen i mai.

Forbundet er i tett dialog med myndighetene. Sammen med divisjonsforeningen, Norsk toppfotball og Toppfotball kvinner skal en følge utviklingen fremover. Forbundet utelukker ikke ytterlige tiltak for å hindre virusets fremferd.

Målet til forbundet er å fullføre både seriespillet og cupen. Hvordan det skal foregå er et usikkert og åpent spørsmål. Foreløbig er det ingen konkrete svar, men vi håper sesongen skal fungere som normalt fra mai.

På tirsdag er det ventet informasjon fra forbundet vedrørende EM-playoff kampen mot Serbia. Vi vet allerede at kampen vill gå for tomme tribuner. Spørsmålet er om kampen kan bli utsatt eller avlyst? En mulig finalekamp mot Israel/Skottland kan også være i fare.

De kommende ukene blir vanskelige for hele nasjonen. Om alt går etter planen vill sesongen bli hektisk utover sommeren og høsten. Vi har ingen eksakte svar fremover nå, men vi håper det går bra og at sesongen går som planlagt fra mai.

Kilde: Fotball.no

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -