Toppkeepere misfornøyde med VM-ball

386

VM i Russland er mindre enn tre måneder unna og nye kontroverser fortsetter å dukke opp. Nå er Verdenscupens offisielle ball som bekymrer keeperne. Ikke noe alvorlig som hooligans eller politikk, men noe som kan vel påvirke en allerede omdiskutert turnering.

David de Gea, Marc-André ter Stegen og Pepe Reina har snakket ut mot den nye Adidas Telstar 18. Ifølge keeperne er ballen, som debuterte i november, altfor uberegnelig.
«Den gjør merkelige ting. Det er umulig å forutsi hvor den kommer til å gå» klaget Reina, De Gea og ter Stegen etter privatkamp mellom Spania og Tyskland forrige fredag.
«Jeg tipper vi skal se mer enn 35 mål i Russland, og ikke bare for en del toppspillere skal delta i VM…» la Reina til.
Ter Stegen er nådeløs: «De har jo god tid til å ordne en ny ball. Denne er rett og slett forferdelig».

Ny ball, gamle klager

Telstar 18 er inspirert av den ikoniske ballen fra VM 1970 og 1974, det klassiske mønstret med sorte femkanter. Adidas leder Ronald Rommler var ganske optimistisk da han presenterte dens moderne utgave: «Den originale Telstar har revolusjonert fotballens design. 18en er veldig innovativ og skal gi spillerne en helt ny opplevelse».

Ballen har vel vekket sensasjon men ikke på forventet vis. Dette er likevel knapt noe nytt, for toppkeeperne har jo klaget over kulas uberegnelige bevegelser, spesielt på langskudd, i det minste siden EM 2008.
Jabulani, ballen i bruk i VM 2010 i Sør-Afrika, var kanskje den mest beryktete i historien for merkelige buer og plutselige avstikkere.
Denne gang gikk det greit nok til Spania og ingen hadde noe å si om ballen etterpå. Kanskje lager keeperne en liten unnskyldning på forhånd? Det er vel ikke bare barna som skylder noen dumme og flaue baklengs på ballen.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -