Vil at topplagene skal møtes oftere

161

Det nederlandske fotballforbundet (KNVB) vurderer en helt ny seriestruktur der de også ser for seg å redesigne Eredivisie, landets elitedivisjon. De ser også for seg å endre cupen og andre nivå.

Fra og med kommende sesong er proff- og amatørfotballen i Nederland forent gjennom opp- og nedrykk. Tidligere har de to øverste divisjonene vært forbeholdt profflag og ingen har rykket ned fra andre nivå.

Under der igjen har det vært tre forskjellige ligaer; Topklasse, Hoofdklasse og Eerste Klasse.

Kommende sesong kommer det også en nasjonal liga på tredje nivå med opprykk som heter Landelijke divisie. Dette er nivået mellom proff- og amatørnivå og består av 18 lag; 14 fra Topklasse og fire profesjonelle reservelag.

- Annonse -

Men nå ser de for seg ytterligere endringer i KNVB, ifølge Inside World Football. De ønsker at lag på omtrent samme nivå skal møtes oftere (enn to ganger per sesong). Nylige ligareformer i Belgia, Portugal og Polen er strukturer som vil bli studert av KNVB.

I løpet av mai 2017 vil det komme et råd fra Algemene Vergadering Betaald Voetbal, som er ansvarlige for den profesjonelle fotballen i treskolandet. De respektive klubbene vil så stemme på mulige endringer i strukturen. Skulle det bli reformer, vil de gjelde fra 2018/19-sesongen.

 

Bilde: Ajax feirer et av sine mange ligagull, kanskje kommer det et nytt ligasystem der de må møte sine argeste rivaler Feyenoord og PSV oftere. (Foto: Wikimedia Commons)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -