Toppserien åpnet med poengdeling mellom Rosenborg Kvinner og LSK Kvinner

352

(Rosenborg Kvinner – LSK Kvinner 1-1) I sin første kamp i Toppserien tok Rosenborg Kvinner poeng mot de regjerende seriemesterne.

Bortelages scoring kom etter kun ti minutter. Rosenborg-keeperen Kristine Nøstmo var svak i feltet etter en corner. Til slutt styrte Mimmi Löfwenius ballen over streken.

En ny keepertabbe sørget for utligningen tolv minutter før slutt. Julie Blakstad la ballen mot første stolpe. Ida Norstrøm fikk ikke kontroll på det upresise innlegget og ballen gikk i mål.

LSK Kvinner kontrollerte kampen den første halvtimen, mens Rosenborg våknet i førsteomgangens siste kvarter og tok styringen. I en omgang uten mange store sjanser var Celine Emilie Nergård nærmest utligningen. Kantspillerens skudd strøk forbi lengste stolpe.

Etter pausen var gjestene på nytt det styrende laget. Kampen forble likevel sjansefattig. LSK Kvinners lagkaptein, Emilie Haavi, var ved flerr anledninger ikke langt unna å doble ledelsen. Nøstmo vartet opp med en god redning da innbytteren Sophie Roman Haug fikk avslutte fra god posisjon.

Rosenborgs utligning kom mot spillets gang, men sikret vertene ett poeng.