Tottenham med borteseier mot Newcastle

154
Dele Allis header avgjorde kampen mellom Newcastle og Tottenham. Bilde: Wikimedia.

Etter tre scoringer i løpet av de første 17 minuttene vant Tottenham mot Newcastle 2-1. Selv om Tottenham trakk det lengste strået, var seieren noe heldig. Newcastle traff blant annet treverket to ganger.

Etter at kampen bølget litt fram og tilbake i starten, scoret Tottenham på den første målsjansen. Sánchez headet ballen etter et hjørnespark videre til Vertonghen. Belgieren headet ballen i tverrliggeren, og derfra gikk den via Dubravka og ut. Mållinjeteknologien viste at ballen var bak streken.

Ledelsen holdt kun i to minutter. Ritchie slo et meget bra innlegg på Joselu som ikke hadde noen vansker med å styre ballen forbi Lloris.

Kampens neste scoring kom kun fem minutter eter utligningen. Tottenham spilte seg fram fra eget forsvar, og Aurier viste at også han kan slå innlegg. Til slutt var det Alli som headet ballen i mål.

Selv om Tottenham fortsatt hadde et lett overtak etter ledelsen, ble det ikke mange sjanser i resten av omgangen. Fem minutter før pausen headet Sanchez ballen forbi målet etter et hjørnespark. På den andre siden bommet ikke Clark med mye etter et frispark.

Gode sjanser etter pausen

Rett etter pausen hadde Newcastle to kjempesjanser. Diamé hamret ballen mot målet til Lloris, men traff kun stolpen. Kort tid etter ødela Kenedy en meget god mulighet med en meget dårlig berøring.

For Tottenham hadde Alli omgangens første sjanse. Midtbanespilleren fikk ikke noe ordentlig trykk bak ballen da den overraskende havnet hos ham, og forsøket ble ikke farlig for Dubravka. Kort tid etter tok Sissoko et innlegg på volley, men det uplasserte forsøket ble reddet godt av Dubravka.

Fem minutter senere måtte også Lloris gripe inn. Perez dukket opp foran målet etter et hjørnespark. Mot skuddet fra spiss vinkel vartet den franske landslagskeeperen opp med en god redning.

Newcastle var best i denne perioden av kampen, presset høyt og holdt ballen stort sett i nærheten av Tottenhams sekstenmeter. De neste minuttene klarte hjemmelaget likevel ikke noe mer enn noen ufarlige avslutninger.

Ved å bytte inn Dembele for Lucas Moura lettet presset noe. Det var fortsatt Newcastle som styrte kampen, men angrepsspillet lyktes sjeldnere og var ikke fullt så farlig som i starten av omgangen.

Ordentlig farlig ble det først igjen fem minutter før slutten. Rondon fikk avslutte i sekstenmeteren og via et bein falt ballen ned på tverrliggeren. Dette var kampens siste sjanse. Tottenham fikk en optimal start, mens Newcastle gikk på et uheldig tap.