Totti-Roma: et langt og uhyggelig farvel

415

Det er ikke offisielt ennå, men Totti sin eventyrlige tid i Roma er trolig over etter 25 sesonger i A-laget og neste 30 år i klubben.

Avskjeden med fansene skal sannsynligvis skje i seriens siste runde mot Genoa. Hjemmekampen er allerede utsolgt, men stemningen er ikke som den skulle være.

Den gamle kapteinen så åpenbart irritert ut da Luciano Spalletti byttet ham inn på tampen i toppoppgjør mot Juventus på søndag. Roma vant fortjent 3-1 og har fortsatt et lite håp om gull, men en helt forbannet Totti forlot banen i hui og hast og gikk rett i garderoben, uten å hilse fansene eller å feire med lagkameratene.

En endeløs saga om kontrakt og respekt

Totti føler seg urettferdig behandlet av både klubben og treneren igjen. Allerede ifjor klaget han på nasjonal TV om “respekt” han ikke hadde fått: spilletid hadde blitt mindre enn han forventet og forhandlingene om en ny kontrakt hadde gått saktere. Til slutt fikk Totti en sjanse og han hjelp jo Roma til å sikre seg tredjeplassen med avgjørende mål som super-sub.
Det ble jo antydet at dette skulle være Totti sin siste sesong som fotballspiller, med en garantert stilling i Roma-styret etterpå.

- Annonse -

Kjærlighet og egoisme

Derimot har Totti revurdert situasjonen for han har fortsatt lyst til å spille fotball. Roma vil ikke forlenge med ham og forholdet mellom klubben og Kapteinen har utviklet seg til en anspent og ubehagelig affære. En kald krig med tung taushet, få diplomatiske ord og mye usagt.
Til og med de mest trofaste supporterne har begynt å se på saken fra en annen perspektiv. Mange mener at Totti er lite grann egoistisk og at han burde skjønne han ikke kan bidra som han pleide å gjøre og at det er på tide å legge opp i stil. Andre er mer nådeløse og føler det er for sent allerede.
Derimot synes en minoritet av fansene at Kapteinen har gjort så mye for Roma at han må ha lov til å bestemme seg når og hvordan han skal avslutte karrieren i den eneste klubben han har spillet for og elsket så høyt.

En romer i Amerika

Tottis karriere er kanskje ikke over, for ryktet går at han kan flytte til Miami FC i NASL (USAs andreliga). Et nytt kapittel i utlandet, akkurat som Alessandro Del Piero. En annen italiensk fotballhelt som fikk beskjed at han ikke var ønsket lenger i hans favorittklubb og opplevde en ny oppblomstring i en “mindre” liga.
Miami FC allerede har to italienske legender som Paolo Maldini (i styret) og Alessandro Nesta (på benken). Totti kan bli den tredje stjernen, på banen, med 10 på ryggen og revansjevilje i hjertet.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -