Tre arrestert etter supporterbråk for tredje gang i høst

133
London Stadium, West Ham Uniteds nye hjem fra i sommer. (Foto: Wikimedia Commons)

Tre fotballfans ble arrestert utenfor London Stadium lørdag da uro blant West Ham-supportere truet med å koke over, melder ESPNFC.com.

Dimitri Payet fantastiske mål sikret uavgjort 1-1 for Hammers mot Middlesbrough etter fire strake tap, men det var urovekkende scener etter kampen da rivaliserende fans braket sammen utenfor stadion.

To menn ble pågrepet, mistenkt for vold, og en tredje ble arrestert mistenkt for overgrep mot en offiser, melder Metropolitan Police.

Stewards bekreftet at politiet måtte skille hjemme- og bortefansen etter sammenstøt på veien gjennom Olympic Park.

Politiet eskorterte Middlesbrough-fans bort fra stadion og avsperret noen West Ham-supportere.

Men bare et lite mindretall var ute etter å lage trøbbel, understreker politiet.

Problemet følger tidligere tilfeller av forstyrrelser inne på London Stadium i løpet av de siste kampene mot Bournemouth og Watford.

Politioppbudet inne på den 60.000-seters arenaen har blitt forbedret som følge av stygge sammenstøt i åpningsukene av sesongen.

West Ham flyttet fra Upton Park til den tidligere olympiske stadion i sommer, og det er fortsatt ikke like godt mottatt av noen supportere, som i løpet av kampen sang “We should have stayed at the Boleyn” og “Stratford’s a s—hole, we want to go home.”

Mens Upton Park hadde en formidabel atmosfære, er fansen nå skilt fra banen med løpebanene i sitt nye ekspansive, og i stor grad skattyter-finansierte hjem. Banen er bare blitt leid fra selskapet som har ansvaret for å sikre arven av arenaene fra OL i 2012.

West Ham har lovet å slå ned mot dem som er involvert i voldsepisoder.

“West Ham United vil etterforske hendelser med begge settene av supportere utenfor London Stadium etter [lørdagens] 1-1-kamp mot Middlesbrough,” sier klubben i en uttalelse.

“Metropolitan Police har bekreftet at to menn ble arrestert, mistenkt for vold og den tredje ble arrestert, mistenkt for overgrep mot en politimann. Alle tre forblir i varetekt i påvente av ytterligere henvendelser.

“Denne oppførselen har ingen plass i fotballen og West Ham United, med samarbeid fra alle interessenter ved London Stadium, inkludert politi, stadionutleierne E20 og stadionoperatører LS185, vil vi fortsette å ha en nulltoleranse for slike hendelser.

“Vi må understreke at det store flertallet av de mer enn 400.000 støttespillerne som har deltatt på en kamp på stadion siden august har opptrådt uklanderlig, og vi vil ikke la handlinger av tankeløse individer ødelegge deres gode rykte.”

Kommentarer

kommentarer